Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more
    How did we do?

    Please let us know how was your purchase that we delivered on Saturday at 08:44.

    Awesome
    Good
    Not good
    Horrible
4 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 150 g bílého jogurtu (1 kelímek)
  • 350 ml mléka
  • 2 vejce
  • 1 vrchovatá lžíce másla
  • 250 g hladké mouky
  • 6 g prášku do pečiva (1/2 sáčku)
  • pár kapek oleje na smažení

SNOUBENÍ POKRMU S ČAJEM

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitním čajem.

Postup

  • 1
    Do misky odvažte mouku, přisypte prášek do pečiva a promíchejte metličkou. Tím se mouka zároveň nakypří, takže ji vlastně ani nemusíte prosívat. Tuhle fintu si klidně zapamatujte pro další ranní experimenty u plotny.
  • 2
    Máslo rozpusťte. Ve druhé misce nebo v kuchyňském plastovém šejkru smíchejte jogurt, mléko, vejce a rozpuštěné máslo. Tuto tekutou směs nalijte k mouce a metličkou (opět) krátce promíchejte. Neřešte, že v mouce zůstaly žmolky, všechny se bezezbytku na pánvičce ztratí. Stačí pár tahů, jen coby se veškerá mouka namočila, a dál pečlivé rozmíchání neřešte. Šetřete síly. Nehoňte se za dokonalostí. Kupodivu to těstu jen prospěje.
  • 3
    Rozehřejte velkou, ideálně nepřilnavou pánev. Jakmile je horká, potřete ji trochou oleje. Malou naběračkou na ni přeneste trochu těsta a vypouklou stranou téže naběračky tenhle flek rozetřete na velikost zhruba 6-7 cm. Tak pokračujte, až zaplníte celou pánev malými lívanečky. Nyní můžete pozorovat, jak se těsto trochu nafukuje a vznikají v něm bublinky, které posléze na povrchu praskají. Jakmile spatříte tyhle minikrátery, je čas na podebrání a otočení lívanečků a bleskové dopečení i po druhé straně. Až zezlátnou na otočené straně, vyjměte je ven.
  • 4
    Pokračujte, dokud nespotřebujete všechno těsto a zcela se neprobudíte. Podávejte s výběrem džemů a zavařenin z vaší lednice.
Kuchařka pro dceru
Jana Florentýna Zatloukalová is the author of the successful blog Kuchařka pro dceru.

SUROVINY

SNOUBENÍ POKRMU S ČAJEM