• Milí zákazníci, poptávka po naší službě se opět díky mimořádné situaci dramaticky zvyšuje nad naše aktuální kapacity. Moc nás to mrzí, ale abychom mohli obsloužit co nejvíce z vás, musíme omezit počet objednávek na osobu. To znamená, že aktuálně si můžete objednat pouze jednou denně. Současně rušíme i možnost doobjednávek. Dál soustředíme všechny naše síly na to, abychom ještě více navýšili kapacitu, a mohli tak zavážet všude, kde je nás teď potřeba. Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. Společně to zvládneme. Váš Rohlík.

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 350 ml mléka
  • 250 g hladké mouky
  • 150 g bílého jogurtu (1 kelímek)
  • 6 g prášku do pečiva (1/2 sáčku)
  • 2 vejce
  • 1 vrchovatá lžíce másla
  • pár kapek oleje na smažení

SNOUBENÍ POKRMU S ČAJEM

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitním čajem.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Do misky odvažte mouku, přisypte prášek do pečiva a promíchejte metličkou. Tím se mouka zároveň nakypří, takže ji vlastně ani nemusíte prosívat. Tuhle fintu si klidně zapamatujte pro další ranní experimenty u plotny.
  • 2Máslo rozpusťte. Ve druhé misce nebo v kuchyňském plastovém šejkru smíchejte jogurt, mléko, vejce a rozpuštěné máslo. Tuto tekutou směs nalijte k mouce a metličkou (opět) krátce promíchejte. Neřešte, že v mouce zůstaly žmolky, všechny se bezezbytku na pánvičce ztratí. Stačí pár tahů, jen coby se veškerá mouka namočila, a dál pečlivé rozmíchání neřešte. Šetřete síly. Nehoňte se za dokonalostí. Kupodivu to těstu jen prospěje.
  • 3Rozehřejte velkou, ideálně nepřilnavou pánev. Jakmile je horká, potřete ji trochou oleje. Malou naběračkou na ni přeneste trochu těsta a vypouklou stranou téže naběračky tenhle flek rozetřete na velikost zhruba 6-7 cm. Tak pokračujte, až zaplníte celou pánev malými lívanečky. Nyní můžete pozorovat, jak se těsto trochu nafukuje a vznikají v něm bublinky, které posléze na povrchu praskají. Jakmile spatříte tyhle minikrátery, je čas na podebrání a otočení lívanečků a bleskové dopečení i po druhé straně. Až zezlátnou na otočené straně, vyjměte je ven.
  • 4Pokračujte, dokud nespotřebujete všechno těsto a zcela se neprobudíte. Podávejte s výběrem džemů a zavařenin z vaší lednice.
Kuchařka pro dceru
Autor receptu
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.

SUROVINY

350 ml mléka
250 g hladké mouky
150 g bílého jogurtu (1 kelímek)
 
6 g prášku do pečiva (1/2 sáčku)
 
2 vejce
 
1 vrchovatá lžíce másla
 
pár kapek oleje na smažení
 

SNOUBENÍ POKRMU S ČAJEM

Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitním čajem.