Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Ovesná kaše přes noc

1 PORCE

SUROVINY NA OVESNOU KAŠÍ

  • 4 lžíce tradičních ovesných vloček
  • 1 lžička semínek chia
  • 4 lžíce hustého jogurtu - smetanového, řeckého anebo podomácku vyrobeného
  • 100 ml mléka

SUROVINY NA DOCHUCENÍ Malinovo-vanilkové

  • 1 lžíce malinového džemu
  • 1 hrst mražených malin
  • pár kapek vanilkové esence

SUROVINY NA DOCHUCENÍ Banánovo-čokoládové

  • 1 lžička kakaového prášku
  • 1 lžíce medu
  • 1/2 banánu

POSTUP

  • 1
    Do skleničky nasypte vločky, chia semínka a všechny suché dochucující přísady - podle toho, kterou variantu zvolíte. Přidejte jogurt a mléko a ostatní tekuté přísady podle typu dochucení. Skleničku pevně uzavřete víčkem a protřeste. Tím promícháte základ zítřejší nevařené kaše.
  • 2
    Ovoce nakrájejte na kostičky, plátky nebo cokoli jiného, a to na velikost nanejvýš půl sousta. Přidejte k základu a tentokrát promíchejte už jen dlouhou lžičkou. Znovu uzavřete a uložte do lednice, kde vydrží až tři dny.
Během pobytu v lednici nasají vločky a chia semínka volnou tekutinu, takže müsli zhoustne a změkne na takovou konzistenci, kterou ke snídani oceníte. Žádné zbytečné pohyby čelistí hned po ránu. Pokud nemáte nebo nechcete používat chia semínka, snižte množství mléka na 70 ml. Semínka totiž absorbují až desetinásobek své váhy, proto je redukce tekutiny na místě.
  • 3
    Vyjměte z lednice a jezte tak, jak je, rovnou ze studené skleničky, anebo vyklopte do misky a doplňte další dávkou čerstvého ovoce.

Postup na dochucení

  • 1
    Malinovo-vanilkové – přidejte: 1 lžíci malinového džemu, 1 hrst mražených malin, pár kapek vanilkové esence nebo 1/2 lžičky domácího vanilkového cukru
  • 2
    Banánovo-čokoládové – přidejte: 1 lžičku kakaového prášku (pro sladší verzi použijte Granko), 1 lžíci medu, 1/2 banánu
Kuchařka pro dceru
Autor receptu
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.