Přeskočit navigaci
  • Naši milí zákazníci, dnes 21.6.2025 se koná L'ETAPE CZECH REPUBLIC BY TOUR DE FRANCE 2025.
    Kvůli dopravním omezením v Praze a okolí může dojít ke zpoždění Vašich objednávek, mrzí nás to. Víme, jak důležitý je včasný nákup, a uděláme vše pro to, aby k vám dorazil co nejdříve.
    Zobrazit více

Doprava vždy zdarma

10% sleva na naše značky a BIO produkty

4× měsíčně malé nákupy od 1 Kč

Doprava

Košík

2 PORCE
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 g topinamburu
  • 25 g másla
  • 1/2 lžíce citronové šťávy
  • 50 ml smetany ke šlehání
  • Sůl

MOŽNÉ PODÁVÁNÍ

  • Pečivo na přípravu krutonů
  • Olivový olej
  • Lanýžový olej

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Topinambury oloupejte, vložte do velkého hrnce, zalijte vodou a přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte do změknutí, přibližně 10 minut.
  • 2
    Jakmile jsou topinambury měkké, zceďte je a rozmačkejte v hrnci nahrubo vidličkou. Přidejte citronovou šťávu, smetanu a máslo a ponorným mixérem rozmixujte v hladké pyré. Podle potřeby dosolte.

POSTUP NA KRUTONY

  • 1
    Pokud se rozhodnete servírovat pyré s krutony, nakrájejte pečivo na menší kostičky, které opékejte na pánvi na troše olivového oleje.
Tip
Citrónová šťáva zabrání zhnědnutí pyré. Pyré použijte jako přílohu k masu, rybě nebo mořským plodům, případně servírujte samostatně zakápnuté lanýžovým nebo olivovým olejem a doplněné o krutony.
Rohlík vaří

SUROVINY

MOŽNÉ PODÁVÁNÍ