Přeskočit navigaci

2 PORCE
Majstrštyk

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 600 g baby brambor
  • ½ lžičky sušeného česneku
  • 1/3 lžičky uzené papriky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř

NA DIP

  • 120 g zakysané smetany
  • hrst pažitky
  • stroužek česneku
  • sůl

POSTUP

  • 1
    Brambory nasypte do většího hrnce s vodou, osolte a dejte vařit do změknutí, mělo by to trvat asi 20 až 30 minut dle jejich velikosti. Uvařené brambory slijte, přesuňte na čistou utěrku a nechte 5 minut oschnout a vychladnout.
  • 2
    Mezitím si předehřejte troubu na 230 °C a plech vystelte pečicím papírem. Jednotlivé uvařené brambory vyskládejte na plech a pomocí dna skleničky či hrnku je rozmáčkněte. Čím více brambory rozmáčknete na tenčí placičky, tím budou křupavější. Nechte takto rozmáčknuté vychladnout 5 minut, aby se uvolnila pára. V mističce smíchejte olej, sůl, pepř, sušený česnek a uzenou papriku a jednotlivé brambory směsí potřete. Vložte do předehřáté trouby na 25 minut či dokud nebudou brambory opečené.
  • 3
    Mezitím si připravte dresink. Zakysanou smetanu smíchejte s najemno nasekanou pažitkou a prolisovaným česnekem, osolte a vše promíchejte. Upečené mačkané brambory ihned podávejte společně s dipem.
Rohlík vaří

SUROVINY

NA DIP