Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 3 plátky želatiny
- 8x mangosteen
- 200 ml polotučného mléka
- 200 ml řeckého jogrtu
- 1 lžíce moučkového cukru
- Limeta
- Mango
- 100 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
- 1 lžíce cukru krupice
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Plátky želatiny namočte na 5 minut do studené vody.
- 2Ohodnoťte slupku a semena mangostanu. Dužinu rozmixujte v mixéru nebo tyčovým mixérem. Přelijte přes sítko šťávu propasírujte.
- 3V hrnci přiveďte k varu polovinu mléka. Přidejte namočenou želatinu a míchejte, dokud se želatina nerozpustí. Nalijte do mixovací nádoby a přidejte zbytek mléka, šťávu z mangostanu, jogurt a moučkový cukr.
- 4Z limety nastrouhejte kůru (dejte si jí stranou) a vymačkejte šťávu. Přidejte limetkovou šťávu do mixéru a promíchejte. Panna cottu rozdělte na 4 mističky. Vložíme do lednice a necháme alespoň 4 hodiny ztuhnout.
- 5V hrnci rozehřejte pomerančovou šťávu s cukrem a na mírném ohni 3 minuty provařte. Přidejte kostičky manga a vařte další 3 minuty. Ujistěte se, že mango zůstane celé. Přidejte limetkovou kůru a nechte směs vychladnout.
- 6Mango nakrájejte na kostičky.
- 7Mangovou směs rozdělte do mističek s Panna cottou.
