Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 600 g hovězích žeber s kostí
  • 1 mrkev
  • 200 g celeru
  • 4 kuličky nového koření
  • 4 kuličky černého pepře
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 lžičky soli

SUROVINY NA POLÉVKU

  • 10 g másla
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 cibule
  • 300 g červené řepy (1 ks)
  • 2 ks menší mrkve
  • 200 g celeru
  • ¼ hlávky zelí
  • ½ plechovky krájených rajčat
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1 ks brambory
  • 1 citron
  • 1 zakysaná smetana
  • 2 lžičky černuchy
  • Sůl
  • Mletý pepř
  • Čerstvý kopr

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Na vývar očistíme mrkev a celer a nakrájíme je na kostky, nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Ve větším hrnci osmahneme zeleninu. Přidáme maso a opečeme jej ze všech stran. Přidáme koření, sůl a zalijeme 1,5 l vody. Vývar vaříme v pomalém hrnci 7 hodin nebo tak dlouho, aby šlo maso lehce oddělit od kosti a rozdělit jej po vláknech vidličkou.
  • 2
    Vývar přecedíme přes plátýnko nebo velice jemný cedník. Maso natrháme vidličkami na menší kousky.
  • 3
    Na polévku očistíme zeleninu. Cibuli nakrájíme nadrobno. Řepu, mrkev a celer na malé kostky stejné velikosti. Zelí na proužky. Necháme rozehřát olej s máslem a na mírném plameni osmažíme cibulku, poté připravenou zeleninu a několik minut opékáme. Zalijeme vývarem, přidáme rajský protlak, krájená rajčata a černuchu. Vaříme do změknutí zeleniny. Zahustíme jemně nastrouhanou bramborou. Ještě chvíli povaříme a dochutíme solí, mletým pepřem a šťávou z poloviny citronu. Podáváme se zakysanou smetanou a koprem.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY

SUROVINY NA POLÉVKU