Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA GRILIÁŠE

  • 200 g cukru moučka
  • 400 g mletých vlašských ořechů

SUROVINY NA KRÉM

  • 2 vaječné bílky
  • 100 g cukru krupice
  • 250 g másla
  • 1 ČL vanilkového extraktu

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA GRILIÁŠE

  • 1
    V hrnci rozpusťte cukr na karamel a poté plamen ztlumte na minimum. Přisypte 200 g ořechů a vše promíchejte dohromady.
  • 2
    Připravte si misku se studenou vodou a pracovní plochu si lehce namočte.
  • 3
    Lžící naberte horkou směs a vylijte ji na pracovní plochu. Namočte si ruku ve studené vodě a vytvarujte co nejtenčí placku. Pomocí rukojeti vařečky placku srolujte do trubičky. Pracujte rychle, aby karamel na desce neztvrdnul.
  • 4
    Hotovou trubičku obalte ve zbytku rozemletých ořechů.

POSTUP NA KRÉM

  • 1
    Do mísy dejte bílky s cukrem a nad vodní lázní míchejte do rozpuštění cukru.
  • 2
    Poté misku sundejte a vyšlehejte tuhý sníh. Před koncem šlehání přidejte vanilkový extrakt a šlehejte ještě pár sekund, aby se do sněhu zapracoval.
  • 3
    Změklé máslo nakrájejte na menší kostky.
  • 4
    Do sněhu postupně za stálého šlehání zapracujte po kostičkách všechno máslo.

SERVÍROVÁNÍ

  • 1
    Máslový krém přendejte do cukrářského pytlíku a griláše jím naplňte. Budou se vám lépe plnit, když začnete z jedné strany, naplníte do poloviny, poté trubičku otočíte a naplníte druhou polovinu.

TIP

  • 1
    Krému vám vyjde více, než grilášů, tak si jej můžete uchovat na jiný dezert. Griláše můžete naplnit i jiným krémem dle chuti.
Pavel Berky
Pavel Berky, finalista soutěže MasterChef Česko je vášnivý kuchař a návrhář. Jeho kulinářský styl je inovativní, spojuje tradiční recepty s moderním přístupem, a využívá kvalitní lokální suroviny. A spoustu jeho receptů nyní najdete i na Rohlík Chef!

SUROVINY NA GRILIÁŠE

SUROVINY NA KRÉM