Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 150 g másla
- 150 g krupicového cukru
- Lžíce vanilkového extraktu
- ½ lžičky mleté vanilky
- 2 lžičky matcha prášku
- Vejce
- 270 g hladké mouky
- ½ lžičky kypřicího prášku
- Lžičku jedlé sody
- ¼ lžičky soli
- 120 g bílé čokolády + další na ozdobu
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Rozpusťte máslo a nechte ho vychladnout 30 minut. Předehřejte troubu na 170 °C a dva velké plechy vystelte pečicím papírem. Rozpuštěné máslo promíchejte s cukrem, mletou vanilku a vanilkovým extraktem a vajíčkem.
- 2Mouku smíchejte se solí, kypřicím práškem a sodou, přidejte matcha prášek a pomocí cukrářské stěrky je zapracujte do máslové směsi, dále ji nešlehejte, ale pouze míchejte cukrářskou stěrkou. Nakonec zapracujte nasekanou bílou čokoládu či čokoládové pecičky.
- 3Pomocí naběračky na zmrzlinu vytvarujte jednotlivé sušenky, dle její velikosti byste měli mít cca 15 kusů. Vytvarované kopečky rozprostřete na plech s řádnými rozestupy, ozdobte kousky čokolády a vložte do předehřáté trouby na deset minut.
- 4Hotové sušenky by měly být stále velmi měkké a na okrajích zlatavé, vypadají mírně nedopečeně, během chladnutí ztuhnou. Nechte je vychladnout na plechu dvě minuty, následně přendejte na chladicí mřížku. Můžete podávat ještě teplé.
