Doprava vždy zdarma

10% sleva na naše značky a BIO produkty

4× měsíčně malé nákupy od 1 Kč

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 150 g másla
  • 150 g krupicového cukru
  • Lžíce vanilkového extraktu
  • ½ lžičky mleté vanilky
  • 2 lžičky matcha prášku
  • Vejce
  • 270 g hladké mouky
  • ½ lžičky kypřicího prášku
  • Lžičku jedlé sody
  • ¼ lžičky soli
  • 120 g bílé čokolády + další na ozdobu

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Rozpusťte máslo a nechte ho vychladnout 30 minut. Předehřejte troubu na 170 °C a dva velké plechy vystelte pečicím papírem. Rozpuštěné máslo promíchejte s cukrem, mletou vanilku a vanilkovým extraktem a vajíčkem.
  • 2
    Mouku smíchejte se solí, kypřicím práškem a sodou, přidejte matcha prášek a pomocí cukrářské stěrky je zapracujte do máslové směsi, dále ji nešlehejte, ale pouze míchejte cukrářskou stěrkou. Nakonec zapracujte nasekanou bílou čokoládu či čokoládové pecičky.
  • 3
    Pomocí naběračky na zmrzlinu vytvarujte jednotlivé sušenky, dle její velikosti byste měli mít cca 15 kusů. Vytvarované kopečky rozprostřete na plech s řádnými rozestupy, ozdobte kousky čokolády a vložte do předehřáté trouby na deset minut.
  • 4
    Hotové sušenky by měly být stále velmi měkké a na okrajích zlatavé, vypadají mírně nedopečeně, během chladnutí ztuhnou. Nechte je vychladnout na plechu dvě minuty, následně přendejte na chladicí mřížku. Můžete podávat ještě teplé.
Rohlík vaří

SUROVINY