• Vážení zákazníci, moc se omlouváme za současné omezení naší služby. Museli jsme bohužel přistoupit k následujícím opatřením:
    - max. 1 nákup denně na osobu, bez možnosti doobjednávky
    - maximální počet položek na jeden nákup je 35. Položka znamená druh zboží např. banán, houska nebo konkrétní druh jogurtu. Počet kusů není omezený. Toto omezení se ale nevztahuje na členy Rohlík Premium.
    Děláme vše pro to, abychom navýšili naše kapacity a doručili vaše nákupy pro co nejvíce z vás. Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. Váš Rohlík.
20 KUSŮ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 120 g hladké mouky
  • 120 g pohankové mouky
  • 10 g čerstvého droždí
  • 240 ml vlažného mléka
  • 1 vejce
  • rostlinný olej na potření pánve
  • špetka čerstvě mletého pepře
  • 10 g soli

SUROVINY NA DOCHUCENÍ

  • 100 g zakysané smetany
  • 100 g lososového kaviáru
  • nastrouhaná kůra ½ citronu
  • 1 snítka čerstvého kopru
  • špetka čerstvě mletého pepře
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Vejce rozdělíme na žloutek a bílek.
  • 2Do misky rozdrobíme droždí, přidáme mléko a zamícháme.
  • 3V robotu smícháme obě mouky, pepř a sůl. Přidáme žloutek, směs droždí rozmíchaného v mléce a na střední otáčky mícháme 5 minut, než bude těsto hladké. Přikryjeme ho čistou utěrkou a necháme na teplém místě 1 hodinu odpočívat a zrát.
  • 4Z bílku vyšleháme tuhý sníh a vmícháme ho zlehka do vyzrálého odstátého těsta.
  • 5Těžkou pánev na smažení lehce potřeme olejem a rozpálíme na středním ohni. Lžící tvarujeme z těsta na pánvi placky o průměru 5 cm. Smažíme je po obou stranách 1–2 minuty dozlatova.
  • 6Teplé bliny dochutíme zakysanou smetanou, kaviárem, kouskem citronu, lístky čerstvého kopru, nastrouhanou citronovou kůrou a špetkou čerstvě mletého pepře.

TIP

Mléko, do kterého přidáváte droždí, nesmí být příliš horké. Kvasinky v droždí by uhynuly a těsto by nevzešlo. Na smažení blin se hodí železná nebo litinová pánev. Použijte kvalitní hustou zakysanou smetanu. Do smetany můžete kápnout trochu vodky a vmíchat do ní dvě špetky čerstvě mletého pepře. Kaviár z lososa můžete nahradit jiným druhem kaviáru nebo zaměnit za plátky uzeného lososa.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

120 g hladké mouky
120 g pohankové mouky
10 g čerstvého droždí
 
240 ml vlažného mléka
 
1 vejce
 
rostlinný olej na potření pánve
 
špetka čerstvě mletého pepře
 
10 g soli
 

SUROVINY NA DOCHUCENÍ

100 g zakysané smetany
 
100 g lososového kaviáru
 
nastrouhaná kůra ½ citronu
 
1 snítka čerstvého kopru
 
špetka čerstvě mletého pepře