• Vážení zákazníci, momentálně se bohužel potýkáme s nedostatkem skladových kapacit a nemáme tak otevřen dostatek časových oken na to, abyste si mohli objednat nákup na čas, který vám vyhovuje. Omlouváme se, že se na nás nemůžete plně spolehnout a usilovně pracujeme na nápravě.

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 120 g hladké mouky
  • 120 g pohankové mouky
  • 10 g čerstvého droždí
  • 240 ml vlažného mléka
  • 1 vejce
  • rostlinný olej na potření pánve
  • špetka čerstvě mletého pepře
  • 10 g soli

SUROVINY NA DOCHUCENÍ

  • 100 g zakysané smetany
  • 100 g lososového kaviáru
  • nastrouhaná kůra ½ citronu
  • 1 snítka čerstvého kopru
  • špetka čerstvě mletého pepře
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Vejce rozdělíme na žloutek a bílek.
  • 2Do misky rozdrobíme droždí, přidáme mléko a zamícháme.
  • 3V robotu smícháme obě mouky, pepř a sůl. Přidáme žloutek, směs droždí rozmíchaného v mléce a na střední otáčky mícháme 5 minut, než bude těsto hladké. Přikryjeme ho čistou utěrkou a necháme na teplém místě 1 hodinu odpočívat a zrát.
  • 4Z bílku vyšleháme tuhý sníh a vmícháme ho zlehka do vyzrálého odstátého těsta.
  • 5Těžkou pánev na smažení lehce potřeme olejem a rozpálíme na středním ohni. Lžící tvarujeme z těsta na pánvi placky o průměru 5 cm. Smažíme je po obou stranách 1–2 minuty dozlatova.
  • 6Teplé bliny dochutíme zakysanou smetanou, kaviárem, kouskem citronu, lístky čerstvého kopru, nastrouhanou citronovou kůrou a špetkou čerstvě mletého pepře.
Tip
Mléko, do kterého přidáváte droždí, nesmí být příliš horké. Kvasinky v droždí by uhynuly a těsto by nevzešlo. Na smažení blin se hodí železná nebo litinová pánev. Použijte kvalitní hustou zakysanou smetanu. Do smetany můžete kápnout trochu vodky a vmíchat do ní dvě špetky čerstvě mletého pepře. Kaviár z lososa můžete nahradit jiným druhem kaviáru nebo zaměnit za plátky uzeného lososa.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

120 g hladké mouky

Hladká mouka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

120 g pohankové mouky

Hladká pohanková mouka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

10 g čerstvého droždí

 

240 ml vlažného mléka

 

1 vejce

 

rostlinný olej na potření pánve

 

špetka čerstvě mletého pepře

 

10 g soli

 

SUROVINY NA DOCHUCENÍ

100 g zakysané smetany

 

100 g lososového kaviáru

 

nastrouhaná kůra ½ citronu

 

1 snítka čerstvého kopru

 

špetka čerstvě mletého pepře