Skip navigation

1 Serving
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 2 plátky toustového chleba
  • 30 g másla
  • 2 plátky šunky
  • 2 plátky sýra Gruyère
  • 1 lžička rostlinného oleje
  • 1 čerstvé vejce
  • sůl
  • pepř

INSTRUCTIONS

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 200 °C.
  • 2
    Na pánvi dáme zpěnit máslo a plátky chleba na něm opečeme z obou stran dozlatova. Na opečený plátek položíme střídavě plátky šunky a sýra. Přiklopíme druhým plátkem chleba a dáme zapéct krátce do trouby, aby se sýr roztavil.
  • 3
    V pánvi na nižším ohni rozehřejeme olej, položíme na ni kovový kroužek, do něj vyklepneme vejce a osmažíme ho tak, aby bílek ztuhl a žloutek zůstal tekutý.
  • 4
    Vejce položíme na zapečený toust, osolíme a opepříme.
Tip
K přípravě budete potřebovat kovový vykrajovací kroužek Ø 8–10 cm. Na smažení budete potřebovat pánev s nepřilnavým povrchem
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS