SUROVINY

  • 1 červená paprika (cca 180–200 g)
  • 270 g žervé
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 8–10 kapek tabasca
  • špetka pepře
  • špetka soli

POSTUP

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 200 °C.
  • 2
    Papriku potřeme olejem, položíme ji na plech, dáme do rozehřáté trouby a pečeme 15 minut. Poté ji ihned vložíme do mísy, co nejrychleji ji přetáhneme potravinářskou fólií a necháme 30 minut zapařit. Poté z ní opatrně stáhneme slupku, rozpůlíme ji a vykrojíme stopku a semínka.
  • 3
    Dužninu nakrájíme najemno a smícháme s ostatními surovinami. Dáme vychladit do lednice.
Roman Vaněk
Autor receptu

Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY