Milí zákazníci, poptávka po naší službě se díky mimořádné situaci dramaticky zvyšuje. Abychom mohli obsloužit ještě více lidí, kteří nás teď potřebují, omezujeme maximální počet položek v nákupu na 45. Dál děláme vše pro to, abychom ještě více navýšili naši kapacitu. Všechny vás moc prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

SUROVINY NA PESTO

  • 130 g olivového oleje
  • 50 g plocholisté petržele
  • 50 g nastrouhaného parmezánu
  • 30 g lískových ořechů
  • 5 g oloupaného česneku
  • 1 lžička soli

SUROVINY NA DOKONČENÍ

  • 240 g lučiny
  • 30 g mléka
  • sůl

POSTUP NA PESTO

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 160 °C.
  • 2
    Ořechy dáme na plech do trouby na 4 minuty. Poté je položíme na kuchyňský papír a promneme je rukou. Tím je zbavíme jemné slupky Česnek nakrájíme najemno.
  • 3
    V mixéru nahrubo rozmixujeme petržel a olivový olej. Přidáme ořechy a česnek a promixujeme. Přidáme parmezán a sůl a promixujeme dohladka.

POSTUP NA DOKONČENÍ

  • 1
    V míse smícháme lučinu s mlékem, přidáme 70 g petrželového pesta a promícháme. Dochutíme solí, promícháme a dáme vychladit.

TIP

Petrželové pesto můžete uschovat v čisté skleněné nádobě s víčkem několik dní. Pesto lze také použít například do těstovin. K přípravě budete potřebovat mixér.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef