Skip navigation
  • Our dear customers, interest in our service is currently enormous, and time slots are disappearing faster than cookies from the table. If none of them suit you, don't despair!
    Show more

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR PESTO

  • 30 g lískových ořechů
  • 5 g oloupaného česneku
  • 50 g plocholisté petržele
  • 130 g olivového oleje
  • 50 g nastrouhaného parmezánu
  • 1 lžička soli

INGREDIENTS FOR COMPLETION

  • 240 g lučiny
  • 30 g mléka
  • sůl

INSTRUCTIONS FOR PESTO

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 160 °C.
  • 2
    Ořechy dáme na plech do trouby na 4 minuty. Poté je položíme na kuchyňský papír a promneme je rukou. Tím je zbavíme jemné slupky Česnek nakrájíme najemno.
  • 3
    V mixéru nahrubo rozmixujeme petržel a olivový olej. Přidáme ořechy a česnek a promixujeme. Přidáme parmezán a sůl a promixujeme dohladka.

INSTRUCTIONS FOR COMPLETION

  • 1
    V míse smícháme lučinu s mlékem, přidáme 70 g petrželového pesta a promícháme. Dochutíme solí, promícháme a dáme vychladit.
Tip
Petrželové pesto můžete uschovat v čisté skleněné nádobě s víčkem několik dní. Pesto lze také použít například do těstovin. K přípravě budete potřebovat mixér.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR PESTO

INGREDIENTS FOR COMPLETION