SUROVINY

  • 20 g oloupaného česneku
  • 200 g sýra eidam, min. 45%
  • 400 g majonézy
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Chuťové pohárky na začátku jídla nejlépe naladíte svěžím šumivým vínem.

POSTUP

  • 1
    Sýr nastrouháme na jemném struhadle a dáme do mísy.
  • 2
    Oloupaný česnek podélně rozpůlíme, odstraníme středové klíčky a vyhodíme je. Česnek nastrouháme na jemném struhadle a vložíme do mísy k sýru.
  • 3
    Přidáme majonézu a promícháme. Dle chuti osolíme, opepříme a opět promícháme. Pomazánku dáme na 20 minut odležet do lednice.

TIP

Klíček v česneku obsahuje velké množství silic, po kterých může pálit žáha, a pro některé hosty může být pokrm zbytečně těžký. Proto se při přípravě syrových pokrmů či pro krátké vaření odstraňuje.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

 
 
 
 
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM