SUROVINY

  • 8 vajec
  • 240 g žervé
  • 120 g bílého jogurtu
  • 1,5 lžíce plnotučné hořčice
  • 10 g soli
  • špetka pepře

POSTUP

  • 1
    Vejce oloupeme a podélně rozřízneme. Žloutky vyloupneme do misky, bílky nakrájíme najemno.
  • 2
    Žloutky rozmačkáme vidličkou, přidáme k nim žervé, jogurt, hořčici, sůl a pepř a promícháme.
  • 3
    Přidáme nakrájené bílky, promícháme a dáme vychladit do ledničky.

TIP

Část plnotučné hořčice můžete nahradit dijonskou hořčicí, pomazánka bude mít ostřejší chuť. Do pomazánky nemusíte nakrájet všechny bílky, část jich můžete naplnit pomazánkou. Do pomazánky můžete přidat najemno nasekanou plocholistou petržel nebo pažitku.
Roman Vaněk
Autor receptu

Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY