4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 8 vajec
  • 240 g žervé
  • 120 g bílého jogurtu
  • 1,5 lžíce plnotučné hořčice
  • špetka pepře
  • 10 g soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Vejce uvaříme, oloupeme a podélně rozřízneme. Žloutky vyloupneme do misky, bílky nakrájíme najemno.
  • 2Žloutky rozmačkáme vidličkou, přidáme k nim žervé, jogurt, hořčici, sůl a pepř a promícháme.
  • 3Přidáme nakrájené bílky, promícháme a dáme vychladit do ledničky.
Tip
Část plnotučné hořčice můžete nahradit dijonskou hořčicí, pomazánka bude mít ostřejší chuť. Do pomazánky nemusíte nakrájet všechny bílky, část jich můžete naplnit pomazánkou. Do pomazánky můžete přidat najemno nasekanou plocholistou petržel nebo pažitku.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

8 vajec

Vejce bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

240 g žervé

Žervé bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

120 g bílého jogurtu

 

1,5 lžíce plnotučné hořčice

 

špetka pepře

 

10 g soli