• Milí zákazníci, poptávka po naší službě se opět díky mimořádné situaci dramaticky zvyšuje nad naše aktuální kapacity. Moc nás to mrzí, ale abychom mohli obsloužit co nejvíce z vás, musíme omezit počet objednávek na osobu. To znamená, že aktuálně si můžete objednat pouze jednou denně. Současně rušíme i možnost doobjednávek. Dál soustředíme všechny naše síly na to, abychom ještě více navýšili kapacitu, a mohli tak zavážet všude, kde je nás teď potřeba. Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. Společně to zvládneme. Váš Rohlík.

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 8 vajec
  • 240 g žervé
  • 120 g bílého jogurtu
  • 1,5 lžíce plnotučné hořčice
  • špetka pepře
  • 10 g soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Vejce oloupeme a podélně rozřízneme. Žloutky vyloupneme do misky, bílky nakrájíme najemno.
  • 2Žloutky rozmačkáme vidličkou, přidáme k nim žervé, jogurt, hořčici, sůl a pepř a promícháme.
  • 3Přidáme nakrájené bílky, promícháme a dáme vychladit do ledničky.

TIP

Část plnotučné hořčice můžete nahradit dijonskou hořčicí, pomazánka bude mít ostřejší chuť. Do pomazánky nemusíte nakrájet všechny bílky, část jich můžete naplnit pomazánkou. Do pomazánky můžete přidat najemno nasekanou plocholistou petržel nebo pažitku.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

8 vajec
240 g žervé
120 g bílého jogurtu
 
1,5 lžíce plnotučné hořčice
 
špetka pepře
 
10 g soli