Suroviny

  • 250 ml mléka
  • špetka soli
  • 40 g dětské krupice
  • 10 g másla
  • 10–15 g cukru krupice
  • 1 kávová lžička skořice

Postup

  • 1
    Do rendlíku nalijeme mléko, přidáme špetku soli, dětskou krupici a za stálého míchání na mírném ohni přivedeme k varu. 2 minuty za stálého míchání vaříme a kaši vlijeme na talíř. Poklademe kousky másla a posypeme cukrem a skořicí.

TIP

Kaši musíte po celou dobu míchat, aby se nevytvořily hrudky, kterých byste se už nezbavili. Máslo na dochucení kaše nemusíte předem rozehřívat, krásně se v horké kaši rozpustí samo. Krupicovou kaši můžete posypat i kakaem a dochutit například meruňkovým kompotem.
Roman Vaněk
Autor receptu

Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Suroviny

250 ml mléka

špetka soli