Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 600 g černého kořene
  • 60 g másla
  • 40 g cukru krupice
  • 800 ml mléka
  • strouhanka na obalení
  • 1 lžička soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Černý kořen oloupeme a nakrájíme na kusy dlouhé 5 cm.
  • 2V kastrolu na středním ohni přivedeme k varu mléko s cukrem a solí. Do horkého mléka přidáme černý kořen, stáhneme oheň na třetinu a vaříme 20 minut do změknutí.
  • 3V pánvi na středním ohni nasucho orestujeme strouhanku do světle hnědé barvy a dáme do mísy.
  • 4V čisté pánvi na středním ohni necháme zpěnit máslo. Uvařený kořen vložíme do pánve s máslem a půl minuty opékáme.
  • 5Z pánve přendáme kořen do mísy se strouhankou a obalíme ho ze všech stran.
Tip
Strouhanku orestujte, zatímco se vaří černý kořen. Získáte tak čas na dokončení pokrmu. Stejně tak mějte ke konci vaření zeleniny již připravenou pánev s máslem, do které vařenou zeleninu rovnou přendáte.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

600 g černého kořene

Černý kořen bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

60 g másla

Máslo bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

40 g cukru krupice

 

800 ml mléka

 

strouhanka na obalení

 

1 lžička soli