Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 600 g černého kořene
- 800 ml mléka
- 40 g cukru krupice
- 1 lžička soli
- 60 g másla
- strouhanka na obalení
INSTRUCTIONS
- 1Černý kořen oloupeme a nakrájíme na kusy dlouhé 5 cm.
- 2V kastrolu na středním ohni přivedeme k varu mléko s cukrem a solí. Do horkého mléka přidáme černý kořen, stáhneme oheň na třetinu a vaříme 20 minut do změknutí.
- 3V pánvi na středním ohni nasucho orestujeme strouhanku do světle hnědé barvy a dáme do mísy.
- 4V čisté pánvi na středním ohni necháme zpěnit máslo. Uvařený kořen vložíme do pánve s máslem a půl minuty opékáme.
- 5Z pánve přendáme kořen do mísy se strouhankou a obalíme ho ze všech stran.
Tip
Strouhanku orestujte, zatímco se vaří černý kořen. Získáte tak čas na dokončení pokrmu.
Stejně tak mějte ke konci vaření zeleniny již připravenou pánev s máslem, do které vařenou zeleninu rovnou přendáte.

Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef
