SUROVINY

  • 600 g černého kořene
  • 60 g másla
  • 40 g cukru krupice
  • 800 ml mléka
  • strouhanka na obalení
  • 1 lžička soli

POSTUP

  • 1
    Černý kořen oloupeme a nakrájíme na kusy dlouhé 5 cm.
  • 2
    V kastrolu na středním ohni přivedeme k varu mléko s cukrem a solí. Do horkého mléka přidáme černý kořen, stáhneme oheň na třetinu a vaříme 20 minut do změknutí.
  • 3
    V pánvi na středním ohni nasucho orestujeme strouhanku do světle hnědé barvy a dáme do mísy.
  • 4
    V čisté pánvi na středním ohni necháme zpěnit máslo. Uvařený kořen vložíme do pánve s máslem a půl minuty opékáme.
  • 5
    Z pánve přendáme kořen do mísy se strouhankou a obalíme ho ze všech stran.

TIP

Strouhanku orestujte, zatímco se vaří černý kořen. Získáte tak čas na dokončení pokrmu. Stejně tak mějte ke konci vaření zeleniny již připravenou pánev s máslem, do které vařenou zeleninu rovnou přendáte.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY