Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

4 Servings
Rychlovka

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 600 g černého kořene
  • 800 ml mléka
  • 40 g cukru krupice
  • 1 lžička soli
  • 60 g másla
  • strouhanka na obalení

INSTRUCTIONS

  • 1
    Černý kořen oloupeme a nakrájíme na kusy dlouhé 5 cm.
  • 2
    V kastrolu na středním ohni přivedeme k varu mléko s cukrem a solí. Do horkého mléka přidáme černý kořen, stáhneme oheň na třetinu a vaříme 20 minut do změknutí.
  • 3
    V pánvi na středním ohni nasucho orestujeme strouhanku do světle hnědé barvy a dáme do mísy.
  • 4
    V čisté pánvi na středním ohni necháme zpěnit máslo. Uvařený kořen vložíme do pánve s máslem a půl minuty opékáme.
  • 5
    Z pánve přendáme kořen do mísy se strouhankou a obalíme ho ze všech stran.
Tip
Strouhanku orestujte, zatímco se vaří černý kořen. Získáte tak čas na dokončení pokrmu. Stejně tak mějte ke konci vaření zeleniny již připravenou pánev s máslem, do které vařenou zeleninu rovnou přendáte.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS