Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 600 g černého kořene
- 800 ml mléka
- 40 g cukru krupice
- 1 lžička soli
- 60 g másla
- strouhanka na obalení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Černý kořen oloupeme a nakrájíme na kusy dlouhé 5 cm.
- 2V kastrolu na středním ohni přivedeme k varu mléko s cukrem a solí. Do horkého mléka přidáme černý kořen, stáhneme oheň na třetinu a vaříme 20 minut do změknutí.
- 3V pánvi na středním ohni nasucho orestujeme strouhanku do světle hnědé barvy a dáme do mísy.
- 4V čisté pánvi na středním ohni necháme zpěnit máslo. Uvařený kořen vložíme do pánve s máslem a půl minuty opékáme.
- 5Z pánve přendáme kořen do mísy se strouhankou a obalíme ho ze všech stran.
Tip
Strouhanku orestujte, zatímco se vaří černý kořen. Získáte tak čas na dokončení pokrmu.
Stejně tak mějte ke konci vaření zeleniny již připravenou pánev s máslem, do které vařenou zeleninu rovnou přendáte.

Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef