Skip navigation

4 Servings
Rychlovka

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 600 g černého kořene
  • 800 ml mléka
  • 40 g cukru krupice
  • 1 lžička soli
  • 60 g másla
  • strouhanka na obalení

INSTRUCTIONS

  • 1
    Černý kořen oloupeme a nakrájíme na kusy dlouhé 5 cm.
  • 2
    V kastrolu na středním ohni přivedeme k varu mléko s cukrem a solí. Do horkého mléka přidáme černý kořen, stáhneme oheň na třetinu a vaříme 20 minut do změknutí.
  • 3
    V pánvi na středním ohni nasucho orestujeme strouhanku do světle hnědé barvy a dáme do mísy.
  • 4
    V čisté pánvi na středním ohni necháme zpěnit máslo. Uvařený kořen vložíme do pánve s máslem a půl minuty opékáme.
  • 5
    Z pánve přendáme kořen do mísy se strouhankou a obalíme ho ze všech stran.
Tip
Strouhanku orestujte, zatímco se vaří černý kořen. Získáte tak čas na dokončení pokrmu. Stejně tak mějte ke konci vaření zeleniny již připravenou pánev s máslem, do které vařenou zeleninu rovnou přendáte.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS