• Vážení zákazníci, moc se omlouváme za současná omezení naší služby. Vzhledem k aktuální situaci jsme bohužel museli přistoupit k následujícím opatřením:
    - je možné provést pouze 1 nákup denně na osobu a to bez možnosti doobjednávky
    - max. počet položek na jeden nákup je 30. Pro Premium zákazníky 40. Položka znamená druh zboží např. banán, houska nebo  konkrétní druh jogurtu
    - rušíme 15minutová časová okna pro doručení vašich nákupů – možnost objednání je pouze v rámci hodin
    Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. I těmito opatřeními jsme schopni navýšit naše kapacity a zajistit doručení Vašich nákupů. Váš Rohlík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 350 g hladké mouky
  • 150 g polohrubé mouky
  • 70 g másla
  • 70 g cukru krupice
  • 20 g čerstvého droždí
  • 180 ml mléka
  • 1 žloutek a 2 vejce na potření
  • med
  • 6 g soli

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • pečicí papír

SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Těsto zaděláme takzvaně na omládek: v míse robotu smícháme hladkou a polohrubou mouku, uděláme v ní důlek, vlijeme do něj dvě třetiny vlažného mléka a rozdrobíme droždí. Ze stran do něj po troškách vmícháváme mouku, dokud nevznikne těstíčko husté asi jako na lívance. Povrch zaprášíme hladkou moukou a necháme na teplém místě 30 minut vzejít.
  • 2V rendlíku na mírném ohni rozpustíme máslo. Do mísy s omládkem přidáme zbylé mléko, cukr, sůl, žloutek a rozpuštěné máslo. V robotu s nástavcem typu hák vypracujeme na nižší otáčky hladké nelepivé těsto. Trvá to zhruba 10 minut. Těsto necháme 30 minut odpočinout na teplém místě.
  • 3Troubu rozehřejeme na 160 °C.
  • 4Těsto rozdělíme na kousky o váze 80 g a vyválíme je do 20 cm dlouhých válečků. Stočíme je do spirály a konec schováme pod těsto, aby se nerozmotaly. Položíme je na plech vyložený pečicím papírem, přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě 45 minut kynout. Poté jidáše potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 15-20 minut.
  • 5Po upečení jidáše ještě horké bohatě potřeme tekutým medem.
     
     
     
     

TIP

Spirály neutahujte, jinak v troubě vyběhnou moc do výšky.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

350 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky
70 g másla
 
70 g cukru krupice
 
20 g čerstvého droždí
 
180 ml mléka
 
1 žloutek a 2 vejce na potření
 
med
 
6 g soli
 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

pečicí papír
 

SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU

Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.