Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

20 PIECES
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 1 vejce
  • 10 g čerstvého droždí
  • 240 ml vlažného mléka
  • 120 g pohankové mouky
  • 120 g hladké mouky
  • 10 g soli
  • rostlinný olej na potření pánve
  • špetka čerstvě mletého pepře

INGREDIENTS FOR SEASONING

  • 100 g zakysané smetany
  • 100 g lososového kaviáru
  • nastrouhaná kůra ½ citronu
  • 1 snítka čerstvého kopru
  • špetka čerstvě mletého pepře

INSTRUCTIONS

  • 1
    Vejce rozdělíme na žloutek a bílek.
  • 2
    Do misky rozdrobíme droždí, přidáme mléko a zamícháme.
  • 3
    V robotu smícháme obě mouky, pepř a sůl. Přidáme žloutek, směs droždí rozmíchaného v mléce a na střední otáčky mícháme 5 minut, než bude těsto hladké. Přikryjeme ho čistou utěrkou a necháme na teplém místě 1 hodinu odpočívat a zrát.
  • 4
    Z bílku vyšleháme tuhý sníh a vmícháme ho zlehka do vyzrálého odstátého těsta.
  • 5
    Těžkou pánev na smažení lehce potřeme olejem a rozpálíme na středním ohni. Lžící tvarujeme z těsta na pánvi placky o průměru 5 cm. Smažíme je po obou stranách 1–2 minuty dozlatova.
  • 6
    Teplé bliny dochutíme zakysanou smetanou, kaviárem, kouskem citronu, lístky čerstvého kopru, nastrouhanou citronovou kůrou a špetkou čerstvě mletého pepře.
Tip
Mléko, do kterého přidáváte droždí, nesmí být příliš horké. Kvasinky v droždí by uhynuly a těsto by nevzešlo. Na smažení blin se hodí železná nebo litinová pánev. Použijte kvalitní hustou zakysanou smetanu. Do smetany můžete kápnout trochu vodky a vmíchat do ní dvě špetky čerstvě mletého pepře. Kaviár z lososa můžete nahradit jiným druhem kaviáru nebo zaměnit za plátky uzeného lososa.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

INGREDIENTS FOR SEASONING