• Na svátek Dne vítězství fungujeme stejně jako každý jiný den. Užijte si volno a nákupy nechte na nás! Bez front až ke dveřím.
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only
4 Servings

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 8 plátků toustového chleba
  • 6 vajec uvařených natvrdo
  • 2 zralá avokáda
  • 80 g řapíkatého celeru
  • 30 g dijonské hořčice
  • 15 g citronové šťávy
  • 30 g majonézy
  • 1 lžíce najemno nakrájené pažitky
  • 2 větší rajčata
  • 1 kávová lžička čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička soli

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1Celer nakrájíme najemno. Avokádo rozkrojíme, odstraníme pecku a dužninu vykrojíme lžící. Poté ji nakrájíme na kostky o hraně 0,5 cm.
  • 2Vejce rozkrojíme napůl, žloutky dej do misky a vidličkou je rozetřeme s hořčicí a citronovou šťávou. Přidáme majonézu a promícháme.
  • 3Bílky nakrájíme najemno a vmícháme je do rozetřených žloutků.
  • 4Přidáme nakrájený řapíkatý celer, avokádo, nakrájenou pažitku, sůl a pepř a promícháme. Dáme vychladit do lednice. Salát případně dochutíme solí.
  • 5Rajčata nakrájíme na plátky silné 1 cm. Opečeme plátky toustového chleba, položíme na ně plátek rajčete a na něj část salátu.
Tip
Avokádo můžete místo krájení rozmačkat nahrubo vidličkou. Salát bude mít jinou texturu. Nebo můžete část avokáda nakrájet a část rozmačkat vidličkou. Do salátu můžete přidat několik kapek tabasca.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS