Skip navigation
  • Our dear customers, interest in our service is currently enormous, and time slots are disappearing faster than cookies from the table. If none of them suit you, don't despair!
    Show more

8 PIECES
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR GALETTES

  • 200 g pohankové mouky
  • 50 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžíce rostlinného oleje a olej na smažení
  • špetka soli

INGREDIENTS FOR 1 PORTION

  • 1 plátek šunky
  • 20 g sýra Gruyère
  • 1 čerstvé vejce
  • špetka čerstvě mletého pepře
  • sůl

INSTRUCTIONS

  • 1
    Do mísy nasypeme obě mouky, přidáme 250 ml vody, promícháme, přidáme vejce a promícháme. Přilijeme dalších 250 ml vody, přimícháme sůl a olej a těsto necháme při pokojové teplotě 2 hodiny odpočinout.
  • 2
    Plátek šunky rozřízneme na 4 stejně velké proužky, sýr nastrouháme.
  • 3
    Na středním ohni rozpálíme pánev, přilejeme 1/2 lžíce oleje a nalijeme sběračku těsta. Pohybem pánve těsto rozlijeme tak, aby bylo velmi tenké.
  • 4
    Galetu osmažíme z jedné strany dozlatova. Obrátíme ji a do středu vyklepneme vejce. Osolíme ho, opepříme a ze čtyř stran obložíme šunkou a posypeme sýrem.
  • 5
    Strany galety přeložíme směrem k vejci tak, aby vejce nebylo zakryté a opatrně ji přendáme na talíř.
Tip
Na smažení budete potřebovat pánev s nepřilnavým povrchem Ø 28 cm. K přípravě budete potřebovat paletku na obracení galet.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR GALETTES

INGREDIENTS FOR 1 PORTION