Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR CROQUETTES

  • 150 g kuřecích prsou
  • 20 g plátků parmské šunky
  • 300 ml mléka
  • 50 g cibule nakrájené najemno
  • 50 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 2 stroužky česneku nakrájené najemno
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • 1 kávová lžička soli

INGREDIENTS FOR COATING

  • hladká mouka
  • strouhanka
  • 2–3 vejce
  • rostlinný olej na smažení

INGREDIENTS FOR SAUCE

  • 100 ml mléka
  • 200 ml olivového oleje
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • ½ kávové lžičky červeného vinného octa
  • sůl

PAIRING DISHES WITH BEER

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

INSTRUCTIONS FOR CROQUETTES

  • 1
    Kuřecí maso a parmskou šunku nakrájíme najemno.
  • 2
    V rendlíku přivedeme mléko k varu, přidáme muškátový oříšek, promícháme a rendlík stáhneme z ohně.
  • 3
    Ve druhém rendlíku na středním ohni rozehřejeme olej a necháme na něm zpěnit česnek. Přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme máslo a necháme cibuli s česnekem lehce zezlátnout.
  • 4
    Přidáme nakrájené maso a orestujeme ho ze všech stran. Přidáme mouku a restujeme ji za stálého míchání 1 minutu. Přilijeme horké mléko a vše důkladně promícháme. Přidáme nakrájenou petržel a parmskou šunku, osolíme, promícháme a dáme prochladnout do lednice.
  • 5
    Z prochladlé hmoty vytvarujeme krokety o průměru 3 cm a dlouhé 5 cm. Každou obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci a ve strouhance. Smažíme je ponořené v rozehřátém oleji dozlatova 1 minutu.

INSTRUCTIONS FOR SAUCE

  • 1
    Do vyšší nádoby vlijeme mléko, přidáme prolisovaný česnek a promixujeme.
  • 2
    Přilijeme olej a mixujeme, než vznikne hustá omáčka.
  • 3
    Osolíme a promixujeme.
  • 4
    Přidáme vinný ocet a mixujeme, dokud nevznikne hmota konzistence majonézy.
Tip
Na promixování budete potřebovat tyčový mixér. K přípravě budete potřebovat vyšší nádobu.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR CROQUETTES

INGREDIENTS FOR COATING

INGREDIENTS FOR SAUCE

PAIRING DISHES WITH BEER