Skip navigation

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR CROQUETTES

  • 150 g kuřecích prsou
  • 20 g plátků parmské šunky
  • 300 ml mléka
  • 50 g cibule nakrájené najemno
  • 50 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 2 stroužky česneku nakrájené najemno
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • 1 kávová lžička soli

INGREDIENTS FOR COATING

  • hladká mouka
  • strouhanka
  • 2–3 vejce
  • rostlinný olej na smažení

INGREDIENTS FOR SAUCE

  • 100 ml mléka
  • 200 ml olivového oleje
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • ½ kávové lžičky červeného vinného octa
  • sůl

PAIRING DISHES WITH BEER

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

INSTRUCTIONS FOR CROQUETTES

  • 1
    Kuřecí maso a parmskou šunku nakrájíme najemno.
  • 2
    V rendlíku přivedeme mléko k varu, přidáme muškátový oříšek, promícháme a rendlík stáhneme z ohně.
  • 3
    Ve druhém rendlíku na středním ohni rozehřejeme olej a necháme na něm zpěnit česnek. Přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme máslo a necháme cibuli s česnekem lehce zezlátnout.
  • 4
    Přidáme nakrájené maso a orestujeme ho ze všech stran. Přidáme mouku a restujeme ji za stálého míchání 1 minutu. Přilijeme horké mléko a vše důkladně promícháme. Přidáme nakrájenou petržel a parmskou šunku, osolíme, promícháme a dáme prochladnout do lednice.
  • 5
    Z prochladlé hmoty vytvarujeme krokety o průměru 3 cm a dlouhé 5 cm. Každou obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci a ve strouhance. Smažíme je ponořené v rozehřátém oleji dozlatova 1 minutu.

INSTRUCTIONS FOR SAUCE

  • 1
    Do vyšší nádoby vlijeme mléko, přidáme prolisovaný česnek a promixujeme.
  • 2
    Přilijeme olej a mixujeme, než vznikne hustá omáčka.
  • 3
    Osolíme a promixujeme.
  • 4
    Přidáme vinný ocet a mixujeme, dokud nevznikne hmota konzistence majonézy.
Tip
Na promixování budete potřebovat tyčový mixér. K přípravě budete potřebovat vyšší nádobu.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR CROQUETTES

INGREDIENTS FOR COATING

INGREDIENTS FOR SAUCE

PAIRING DISHES WITH BEER