Skip navigation
  • Ještě něco na poslední chvíli? Doobjednávejte nejpozději 24 hodin před doručením!
    Show more
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

2–4 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 5 vajec
  • 50 g lučiny
  • 1 lžíce majonézy
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžička sardelové pasty
  • 2 lžíce najemno nakrájené pažitky
  • 1 lžička citronové šťávy
  • sůl
  • bílý pepř
  • 2 srdíčka (vnitřky) mladého zeleného salátu

INGREDIENTS FOR DECORATION

  • 1 ančovička
  • kousek rajčete

INSTRUCTIONS

  • 1
    Vejce oloupeme, podélně překrojíme a vyndáme žloutky.
  • 2
    Žloutky utřeme v misce s lučinou, majonézou, hořčicí a sardelovou pastou. Přidáme najemno nakrájenou pažitku. Dochutíme solí, bílým pepřem a citronovou šťávou a zamícháme.
  • 3
    Směsí naplníme bílky do důlků po žloutcích.
  • 4
    Plněná vejce položíme na mísu vyloženou salátovými listy. Ozdobíme ančovičkou a kouskem rajčete.
Tip
Pokud chcete náplň do vajec odlehčit, přidejte i jeden najemno nasekaný bílek. Žloutkovou náplň můžete vložit do cukrářského sáčku, bude se vám s ní pracovat lépe.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

INGREDIENTS FOR DECORATION