Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

4-6 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 1 kg lesních hub
  • 260 g oloupané cibule
  • 5 vajec
  • 3 lžíce sádla
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžíce nakrájených lístků plocholisté petržele
  • pepř
  • sůl

INSTRUCTIONS

  • 1
    Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli nakrájíme najemno. V misce vidličkou rozšleháme vejce se solí a pepřem.
  • 2
    V hlubší široké pánvi nebo kastrolu rozehřejeme na středním ohni sádlo, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme kmín a promícháme. Přidáme houby a restujeme za stálého míchání 4 minuty dozlatova. Oheň stáhneme na třetinu, pánev nebo kastrol přikryjeme poklicí a 2 minuty dusíme.
  • 3
    Sundáme poklici, promícháme a k houbám přilijeme rozšlehaná vejce. Mícháme, dokud vejce nezhoustnou. Smaženici ochutnáme a případně dochutíme solí. Přidáme nakrájené lístky plocholisté petržele a promícháme.
Tip
Houby nesolte, pustily by vodu a pak by se vařily. Vy je ale chcete smažit, děláte přece smaženici! Sůl přidejte až k vejcím. Při smažení houby míchejte opatrně, aby se moc nerozmačkaly. K houbové smaženici skvěle chutná čerstvý chléb s máslem.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS