Houbová smaženice

4-6 PORCÍ
NOVINKA

SUROVINY

  • 1 kg lesních hub
  • 260 g oloupané cibule
  • 5 vajec
  • 3 lžíce sádla
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžíce nakrájených lístků plocholisté petržele
  • pepř
  • sůl

POSTUP

  • 1
    Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli nakrájíme najemno. V misce vidličkou rozšleháme vejce se solí a pepřem.
  • 2
    V hlubší široké pánvi nebo kastrolu rozehřejeme na středním ohni sádlo, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme kmín a promícháme. Přidáme houby a restujeme za stálého míchání 4 minuty dozlatova. Oheň stáhneme na třetinu, pánev nebo kastrol přikryjeme poklicí a 2 minuty dusíme.
  • 3
    Sundáme poklici, promícháme a k houbám přilijeme rozšlehaná vejce. Mícháme, dokud vejce nezhoustnou. Smaženici ochutnáme a případně dochutíme solí. Přidáme nakrájené lístky plocholisté petržele a promícháme.

TIP

Houby nesolte, pustily by vodu a pak by se vařily. Vy je ale chcete smažit, děláte přece smaženici! Sůl přidejte až k vejcím. Při smažení houby míchejte opatrně, aby se moc nerozmačkaly. K houbové smaženici skvěle chutná čerstvý chléb s máslem.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef