Cordon Bleu

Cordon Bleu

2 porce

Postup

  • 1
    Křídelní kost očistíme od masa a seřízneme kloub.
  • 2
    Sýr rozřízneme na poloviny a každou zabalíme do plátku šunky.
  • 3
    V masu podélně nařízneme kapsu. Do ní vložíme šunku se sýrem a maso stiskneme tak, aby zůstal balíček zcela zakrytý.
  • 4
    Maso osolíme ze všech stran a obalíme ho v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.
  • 5
    Smažíme ponořené do poloviny v rozpáleném másle pomalu z obou stran dozlatova. V průběhu smažení maso otáčíme a přeléváme máslem z pánve, dokud nemá zlatohnědou barvu.
Roman Vaněk
Autor receptu
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Suroviny

Kuřecí prsa s kostí z křídla — 2 ks

Sýr Comté — 40 g

Příloha

Pravděpodobně máte doma