Skip navigation

2 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 2 kuřecí prsa s kostí z křídla
  • 40 g sýra Comté
  • 2 plátky šunky
  • sůl
  • hladká mouka na obalení
  • vejce na obalení
  • strouhanka na obalení
  • přepuštěné máslo na smažení

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Tohle jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.

Side dish

  • brambory

INSTRUCTIONS

  • 1
    Křídelní kost očistíme od masa a seřízneme kloub.
  • 2
    Sýr rozřízneme na poloviny a každou zabalíme do plátku šunky.
  • 3
    V masu podélně nařízneme kapsu. Do ní vložíme šunku se sýrem a maso stiskneme tak, aby zůstal balíček zcela zakrytý.
  • 4
    Maso osolíme ze všech stran a obalíme ho v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.
  • 5
    Smažíme ponořené do poloviny v rozpáleném másle pomalu z obou stran dozlatova. V průběhu smažení maso otáčíme a přeléváme máslem z pánve, dokud nemá zlatohnědou barvu.
     
     
     
     
     
     
     
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH WINE

Side dish