SUROVINY

  • 2 kuřecí prsa s kostí z křídla
  • 40 g sýra Comté
  • 2 plátky šunky
  • hladká mouka na obalení
  • vejce na obalení
  • strouhanka na obalení
  • přepuštěné máslo na smažení
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Tohle jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.

POSTUP

  • 1
    Křídelní kost očistíme od masa a seřízneme kloub.
  • 2
    Sýr rozřízneme na poloviny a každou zabalíme do plátku šunky.
  • 3
    V masu podélně nařízneme kapsu. Do ní vložíme šunku se sýrem a maso stiskneme tak, aby zůstal balíček zcela zakrytý.
  • 4
    Maso osolíme ze všech stran a obalíme ho v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.
  • 5
    Smažíme ponořené do poloviny v rozpáleném másle pomalu z obou stran dozlatova. V průběhu smažení maso otáčíme a přeléváme máslem z pánve, dokud nemá zlatohnědou barvu.
     
     
     
     
     
     
     
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

 
 
 
 
 
 
 
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

 

Tip na přílohu

Slide 1 of 1
  • Brambory typ A, B, C
    Brambory typ A, B, C