Qualivo Vepřová kýta bez kosti

cca 420 g
Od českého farmáře

cca

 125,96 Kč 299,90 Kč/kg
Země původu: Česká republika,

České maso, švýcarský standard

Za luxusním masem z Qualiva nestojí žádný trik. Jen náležitá péče o každé zvíře, respekt k jeho potřebám a špičkové krmivo podle švýcarské receptury.

Vepřová kýta se řadí k zadní čtvrti jatečné půlky a je její největší částí. Poskytuje velice kvalitní libové maso, které se hodí především k dušení anebo vaření.

Za masem z Qualiva nestojí žádný trik. Jen náležitá péče o každé zvíře, respekt k jeho potřebám a špičkové krmivo podle švýcarské receptury. 

  • výjimečně jemné a chutné 
  • atraktivní struktura a barva bez nežádoucích pachutí (obzvláště u tuku)
  • vysoký kulinářský zážitek i z běžnějších řezů

Qualivo je prémiové maso produkované podle unikátní švýcarské metody krmení a chovu s důrazem na imunitu a zdraví zvířat. Výsledkem je velice křehké, lehce stravitelné maso s krátkou dobou kuchyňské úpravy.

Vepřové maso pochází z českého chovu v Choťovicích. Zvířata jsou pod pravidelnou kontrolou veterinární správy a všechny prasničky jsou pravidelně měřeny ultrazvukem s cílem optimalizovat výšku špeku a podíl libové svaloviny. Zmodernizované stáje nabízí zvířatům pohodlné a bezstresové ustájení.

Použití

Upečte si výbornou vepřovou kýtu na rozmarýnu podle následujícího receptu:

Oloupeme 2 ks cibule a 4 stroužky česneku. Cibuli nakrájíme na hrubo. Z větvičky rozmarýnu otrháme snítky a nakrájíme je na jemno. Maso očistíme a osušíme papírovým ubrouskem. V misce smícháme 3 lžíce olivového oleje se lžičkami oregana, kmínu, sušené petrželky, lisovaným česnekem a podle chuti osolíme bylinkovou solí. Marinádu promícháme a důkladně s ní pomažeme maso. Maso necháme v marinádě minimálně hodinu uležet. Troubu předehřejeme na 180 °C. Do pekáče nalijeme trochu oleje, dno vysypeme cibulí a podlijeme vývarem. Maso potřeme zbylou marinádou a přikryjeme víkem nebo alobalem. Maso dáme péct do vyhřáté trouby a podle potřeby podlíváme maso vývarem. Takto pečeme maso do měkka přibližně hodinu. Jakmile je dostatečně měkké, odděláme víko nebo alobal a pečeme ho dozlatova.

O výrobci

Maso z Choťovic je rodinná farma zabývající se především chovem a porážkou prasat. Další činností je porcování nejen vepřového, ale všech druhů zvířat. 

Hlavní rozdíl oproti tradičnímu, čistě organickému nebo konvenčnímu způsobu produkce masa, je způsob krmení. Zvířata jsou krmena výhradně krmnými směsmi Qualivo, senem nebo slámou. Krmivo je vyráběno buď přímo společností Hofmann Nutrition AG, nebo je mícháno podle jejích receptur. Obsahuje striktně kontrolované  komponenty, které jsou optimálně přizpůsobeny věku a vývoji zvířat. Qualivo zvířata jsou vždy perfektně krmena a vybalancována.

Skladování

Skladujte při teplotě 0–4 °C. Po otevření spotřebujte do 24 hodin.

Výrobce

Ing. Karel Horák
Žehuň 116
289 05 Žehuň
Česká republika 

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 9 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 3 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.