Přeskočit navigaci

5 PORCÍ
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 150 g bílé cibule (nakrájené najemno)
  • 300 g vepřové kýty
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 2 stroužky česneku (nastrouhané najemno)
  • 350 ml zeleninového vývaru (můžete nahradit vodou)
  • 200 g krájených rajčat z konzervy
  • 200 g červených fazolí z konzervy (scezených a propláchnutých)
  • 200 g bílých fazolí z konzervy (scezených a propláchnutých)
  • 2 lžíce hladkolisté petrželové natě (nasekané najemno)
  • 50 g jarní cibulky (nasekané najemno)
  • Sůl
  • Pepř

POSTUP

  • 1
    Ve větším hrnci rozpalte na středním plameni olivový olej. Jakmile bude olej rozpálený, vložte do hrnce cibuli a restujte 5–6 minut na středním plameni.
  • 2
    Mezitím si omyjte a osušte vepřovou kýtu a následně ji nakrájejte na menší kostky (cca 2 cm × 2 cm).
  • 3
    V momentě, kdy bude cibule orestovaná, vložte do hrnce maso a společně restujte dalších 5–6 minut. Po uplynutí uvedeného času přidejte protlak, mletou papriku, najemno nastrouhaný česnek, sůl a pepř a 1 minutu zarestujte (stále na středním plameni). K masové směsi následně přilijte vývar a přidejte krájená rajčata. Hrnec přiklopte pokličkou, plamen stáhněte na mírný stupeň a za občasného míchání vařte 40–45 minut. Během vaření kontrolujte, aby byl v hrnci dostatek tekutiny. Pokud se tekutina vyvaří, přidejte ještě 100 ml vývaru.
  • 4
    Po uplynutí uvedeného času k masové směsi přidejte scezené a propláchnuté fazole, zvyšte plamen na střední stupeň a společně provařte dalších 10 minut. Poté plamen vypněte, přidejte hladkolistou petrželovou nať a jarní cibulku a podávejte.
Tip
Místo vepřové kýty můžete použít i vepřovou panenku – v tomto případě se doba vaření zkrátí zhruba na 20 minut.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY