Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 4 lžíce olivového oleje
- 150 g bílé cibule (nakrájené najemno)
- 300 g vepřové kýty
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 2 stroužky česneku (nastrouhané najemno)
- 350 ml zeleninového vývaru (můžete nahradit vodou)
- 200 g krájených rajčat z konzervy
- 200 g červených fazolí z konzervy (scezených a propláchnutých)
- 200 g bílých fazolí z konzervy (scezených a propláchnutých)
- 2 lžíce hladkolisté petrželové natě (nasekané najemno)
- 50 g jarní cibulky (nasekané najemno)
- Sůl
- Pepř
POSTUP
- 1Ve větším hrnci rozpalte na středním plameni olivový olej. Jakmile bude olej rozpálený, vložte do hrnce cibuli a restujte 5–6 minut na středním plameni.
- 2Mezitím si omyjte a osušte vepřovou kýtu a následně ji nakrájejte na menší kostky (cca 2 cm × 2 cm).
- 3V momentě, kdy bude cibule orestovaná, vložte do hrnce maso a společně restujte dalších 5–6 minut. Po uplynutí uvedeného času přidejte protlak, mletou papriku, najemno nastrouhaný česnek, sůl a pepř a 1 minutu zarestujte (stále na středním plameni). K masové směsi následně přilijte vývar a přidejte krájená rajčata. Hrnec přiklopte pokličkou, plamen stáhněte na mírný stupeň a za občasného míchání vařte 40–45 minut. Během vaření kontrolujte, aby byl v hrnci dostatek tekutiny. Pokud se tekutina vyvaří, přidejte ještě 100 ml vývaru.
- 4Po uplynutí uvedeného času k masové směsi přidejte scezené a propláchnuté fazole, zvyšte plamen na střední stupeň a společně provařte dalších 10 minut. Poté plamen vypněte, přidejte hladkolistou petrželovou nať a jarní cibulku a podávejte.
Tip
Místo vepřové kýty můžete použít i vepřovou panenku – v tomto případě se doba vaření zkrátí zhruba na 20 minut.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.
