Milí zákazníci, abychom mohli obsloužit co nejvíce z vás, počet položek nákupu je omezen na 35. Současně rušíme možnost platby v hotovosti a stravenkami (s výjimkou seniorů a ZTP). Při přebírání nákupu mějte prosím roušku a pokud to není nutné, nevracejte nám tašky ani vratné obaly. Všechny Vás prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

Suroviny

  • 400 g vepřové kýty
  • 1 citron
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 stonek máty
  • 2 snítky oregana
  • 2 snítky tymiánu
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

Ještě potřebujete

  • špejle

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Tohle jídlo nejlépe doplníte svěžím, lehkým vínem. Vybírat můžete z šumivých, bílých, růžových i červených.

Postup

  • 1
    Lístky z bylinek sdrhneme z větviček a stonků. Špejle namočíme na 10 minut do studené vody.
  • 2
    Maso nakrájíme na kostky o hraně 3 cm, dáme je do misky společně s bylinkami, 3 lžícemi oleje, špetkou soli a pepře a promícháme. Necháme odležet 2 hodiny v lednici.
  • 3
    Maso vyndáme z marinády a napícháme ho na špejle. Citron rozřízneme na poloviny.
  • 4
    Špízy položíme na rozpálený gril a grilujeme je postupně 1,5 minuty z každé strany, dokud není maso měkké. Citron položíme řeznou stranou na gril ke špízům.
  • 5
    Hotové špízy položíme na talíř, zakápneme zbylým olivovým olejem a šťávou z grilovaného citronu.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef