Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

2 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

Ingredients

  • 1 stonek máty
  • 2 snítky oregana
  • 2 snítky tymiánu
  • 400 g vepřové kýty
  • 5 lžic olivového oleje
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • 1 citron

You also need

  • špejle

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Tohle jídlo nejlépe doplníte svěžím, lehkým vínem. Vybírat můžete z šumivých, bílých, růžových i červených.

Instructions

  • 1
    Lístky z bylinek sdrhneme z větviček a stonků. Špejle namočíme na 10 minut do studené vody.
  • 2
    Maso nakrájíme na kostky o hraně 3 cm, dáme je do misky společně s bylinkami, 3 lžícemi oleje, špetkou soli a pepře a promícháme. Necháme odležet 2 hodiny v lednici.
  • 3
    Maso vyndáme z marinády a napícháme ho na špejle. Citron rozřízneme na poloviny.
  • 4
    Špízy položíme na rozpálený gril a grilujeme je postupně 1,5 minuty z každé strany, dokud není maso měkké. Citron položíme řeznou stranou na gril ke špízům.
  • 5
    Hotové špízy položíme na talíř, zakápneme zbylým olivovým olejem a šťávou z grilovaného citronu.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

Ingredients

You also need

PAIRING DISHES WITH WINE