Qualivo
Qualivo Vepřová krkovice bez kosti
cca 500 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 10 DNŮ
cca
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Krkovice patří k nejoblíbenějším řezům z vepřového masa. Díky vyššímu obsahu tuku má výraznou chuť a je velmi šťavnatá. Nachází se v přední části vepřové čtvrtě a odděluje se před čtvrtým nebo pátým žebrem.
Za luxusním masem z Qualiva nestojí žádný trik. Jen náležitá péče o každé zvíře, respekt k jeho potřebám a špičkové krmivo podle švýcarské receptury.
- výjimečně jemné a chutné
- atraktivní struktura a barva bez nežádoucích pachutí (obzvláště u tuku)
- vysoký kulinářský zážitek i z běžnějších řezů
Qualivo je prémiové maso produkované podle unikátní švýcarské metody krmení a chovu s důrazem na imunitu a zdraví zvířat. Výsledkem je velice křehké, lehce stravitelné maso s krátkou dobou kuchyňské úpravy.
Vepřové maso pochází z českého chovu v Choťovicích. Zvířata jsou pod pravidelnou kontrolou veterinární správy a všechny prasničky jsou pravidelně měřeny ultrazvukem s cílem optimalizovat výšku špeku a podíl libové svaloviny. Zmodernizované stáje nabízí zvířatům pohodlné a bezstresové ustájení.
Použití
Hodí se pro celou řadu kuchyňských úprav, ať už jde o řízky, steaky, gril, pánev či minutkovou úpravu. Rovněž se hodí do guláše. Krkovice vcelku je vhodná k pečení a dušení, po rozkrojení na plát se z ní připravuje roláda. Velice populární je také v uzené podobě a také se využívá jako náplň do knedlíků.
Upečte si doma vepřovou krkovici na medu a hořčici podle následujícího receptu:
Nejprve připravte směs z medu, hořčice, oleje a posekaných bylinek. Cibuli nakrájejte na kostičky, česnek nadrobno. Na dno pekáčku rozprostřete cibuli s česnekem. Maso osolte, vložte do pekáčku a potřete směsí a hojně opepřete. Podlijte pivem nebo vodou, jen nepatrně, aby maso neplavalo, přiklopte a vložte do trouby rozpálené na 200 stupňů. Podle potřeby podlévejte a maso alespoň jednou obraťte, aby se chuť směsi dostala do výpeku. Asi po 45 min. maso odkryjte a nechte opéct. Ještě můžete během pečení polévat výpekem. Podávejte s bramborovou přílohou.
O výrobci
Maso z Choťovic je rodinná farma zabývající se především chovem a porážkou prasat. Další činností je porcování nejen vepřového, ale všech druhů zvířat.
Hlavní rozdíl oproti tradičnímu, čistě organickému nebo konvenčnímu způsobu produkce masa, je způsob krmení. Zvířata jsou krmena výhradně krmnými směsmi Qualivo, senem nebo slámou. Krmivo je vyráběno buď přímo společností Hofmann Nutrition AG, nebo je mícháno podle jejích receptur. Obsahuje striktně kontrolované komponenty, které jsou optimálně přizpůsobeny věku a vývoji zvířat. Qualivo zvířata jsou vždy perfektně krmena a vybalancována.
Skladování
Skladujte při teplotě 0–4 °C. Po otevření spotřebujte do 24 hodin.
Výrobce
Ing. Karel Horák
Žehuň 116
289 05 Žehuň
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Vepřová krkovice bez kosti | 100 % |