
Naše maso
Naše maso Pikantní hovězí klobása z čestru
cca 300 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 7 DNŮ
cca
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Hovězí klobása prémiové kvality z masa jalovic a volů českého strakatého skotu. Pikantní hovězí klobása je vyrobená podle našeho receptu pouze z hovězího masa, papriky, kmínu, nového koření a česneku. Naražená je do vepřového klobásového střeva, poté se udí a šetrně povaří v páře.
Balení obsahuje 2 klobásy (cca 300 g). Baleno v ochranné atmosféře.
Klobásy patří k nejoblíbenějším uzeninám již tisíce let. Vyráběly se už ve starověku, postupně se rozšířily do celého světa a dodnes se připravují podle stovek receptů. Základ ale zůstává stejný: nahrubo namleté nebo nasekané maso a sůl. Do klobás se často přidává ještě koření, víno, pivo, dokonce i různé vnitřnosti. Nejčastěji se udí, vaří nebo pozvolna suší.
Český strakatý skot
V Amase pracují s hovězím masem z plemene české strakaté a jeho kříženců. Jde o původní české plemeno, které tvoří zhruba polovinu veškeré populace skotu u nás. Strakatá plemena jsou rozšířena po celém světě, v okolí švýcarského Bernu se chovala už od středověku. Čestr je vysoce užitkové univerzální plemeno, chované na mléko i maso. Farmáři Amasu vychovávají jalovice a voly tak, aby zvířata byla dostatečné zmasilá a vytvořil se jim tuk pod kůží, a hlavně v mase. Maso z takto vykrmeného skotu je ideální na zrání, a zejména staření.
Použití
Hovězí klobásu si můžete dát nastudeno, ale nejlepší je teplá. Můžete ji ohřát jako párek nebo pozvolna grilovat. Před grilováním ji nenařezávejte, zbytečně by z ní vytekla lahodná šťáva. Skvěle se hodí i do zelňačky.
V Našem mase klobásu nejprve 10 minut ohřívají v horké (80 °C) vodě. Pak ji dají na gril a krátce opečou. Podávají je s hořčicí, křenem a chlebem z Esky. V téhle úpravě je nejšťavnatější.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
Skladování
Skladujte při teplotě 0–4 °C.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Hovězí maso | 97 % |
Hovězí lůj | |
Dusitanová solící směs | |
Jedlá sůl s jódem | 99.5 % |
E250 - Dusitan sodný | |
Čerstvý český česnek | |
Černý pepř | |
Sladká paprika | |
Kmín | |
Nové koření | |
Chilli | |
Přírodní obal vepřové střevo |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1121 kJ/265 kCal |
Tuky | 21 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 11 g |
Sacharidy | 0 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 19 g |
Sůl | 1.8 g |
Vláknina | 0 g |