
Naše maso
Naše maso Játrová paštika zauzená
cca 280 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 4 DNY
cca
Doručení už do 60 minut
AI Souhrn
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Paštika prémiové kvality z masa a jater přeštických černostrakatých prasat. Játrová paštika je směs vařeného tučnějšího masa z přeštíků a syrových vepřových jater, smažené cibulky a klasického paštikového koření (zázvor, skořice, nové koření a muškátový ořech). Naráží se do hovězího kroužkového střeva, zaváže se do podkovy, zaudí a šetrně povaří v páře.
Balení obsahuje kus paštiky (cca 290 g). Balení obsahuje půl podkovy. Baleno v ochranné atmosféře.
Paštiky jsou v českém řeznictví i kuchyni velmi oblíbené, zejména ty s příměsí jater, známé jako játrové paštiky. Vznikly ovšem už ve středověké Francii. Rozličná masa a vnitřnosti se míchaly s různými ingrediencemi a pekly se či vařily se v těstě (pâté en croûte) nebo ve formě (pâté en terrine).
Použití
Játrová paštika nejlíp chutná natemperovaná na pokojovou teplotu a namazaná na rohlíku nebo na chlebu. Někdo si chléb nejdřív potře máslem nebo hořčicí, jiný paštiku po vzoru Francouzů servíruje se zavařeninou nebo brusinkami.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z jalovic a volů z českých chovů (zejména čestr) a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
.jpg)
Skladování
Skladujte při teplotě 1–4 °C. Po otevření obalu ihned spotřebujte.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Trvanlivost
Složení
| Vepřové maso | 60 % |
| Vepřové sádlo | |
| Vepřová játra | 26 % |
| Dusitanová solící směs | |
| Kuchyňská sůl | 99.5 % |
| E250 - Dusitan sodný | |
| Černý pepř | |
| Zázvor | |
| Skořice | |
| Nové koření | |
| Muškátový ořech | |
| Cibule | |
| Přírodní obal hovězí střevo |
Nutriční hodnoty na 100 g
| Energetická hodnota | 1416 kJ/335 kCal |
| Tuky | 31 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 10.4 g |
| Sacharidy | 0 g |
| z toho cukry | 0 g |
| Bílkoviny | 14 g |
| Sůl | 2 g |
| Vláknina | 0 g |