Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 80 g ječných krup v suchém stavu
  • 50 g mixu sušených hub (přes noc namočených ve vodě)
  • 25 g másla
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 180 g bílé cibule (nakrájené najemno)
  • 1 lžíce drceného kmínu
  • 2 stroužky česneku (utřené)
  • 1 lžíce sušené majoránky
  • Sůl
  • Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve uvařte kroupy: Dejte je do studené vody, osolte, vodu přiveďte k varu a kroupy vařte 20–25 minut na mírném plameni. Po uvaření kroupy sceďte a nechte důkladně okapat.
  • 2Nyní si předehřejte troubu na 185–190 °C a připravte si zapékací nádobu o velikosti 20 cm × 30 cm.
  • 3Na středním plameni rozpalte pánev s máslem a olivovým olejem a mezitím si najemno nakrájejte houby. Jakmile bude olej s máslem rozpálený, vložte do pánve cibuli a restujte 8–10 minut na středním plameni. Následně přidejte nakrájené houby, kmín a česnek a vše restujte další 3–4 minuty na středním plameni. Po uplynutí uvedeného času přidejte uvařené kroupy a majoránku a dále restujte na středním plameni (5–6 minut).
  • 4Po orestování směs na pánvi dochuťte solí a pepřem a přesuňte do připravené zapékací nádoby. Tu vložte do předehřáté trouby a pečte 30–35 minut na 185–190 °C. Jakmile bude na povrchu tenká křupavá krusta, směs vyjměte z trouby a podávejte.
Jíme zdravě

Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY