Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

SUROVINY

  • 140 g krup – lámanky
  • 140 g čočky
  • 80 g oloupané mrkve
  • 80 g anglické slaniny
  • 20 g cukru krupice
  • 100 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 1 lžíce lístků plocholisté petržele
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce octa
  • pepř
  • sůl

POSTUP

  • 1
    Čočku a kroupy uvaříme zvlášť v osolené vodě podle návodu na obalu. Scedíme je a smícháme dohromady.
  • 2
    Mrkev a slaninu nakrájíme na kostky o hraně 0,5 cm.
  • 3
    V pánvi na středním ohni rozehřejeme máslo a během 1 minuty na něm za stálého míchání orestujeme mrkev. Přidáme k čočce a kroupám. Na stejné pánvi orestujeme během 2 minut slaninu a přimícháme ji do čočky, krup a mrkve.
  • 4
    Vývar zahřejeme, přidáme cukr a ocet a necháme cukr rozpustit. Nalijeme na čočku s kroupami, mrkví a slaninou. Vše pečlivě a opatrně promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti.
  • 5
    Petržel nakrájíme najemno a vmícháme ji do salátu. Ten necháme na teplém místě chvíli odležet, aby se spojily všechny chutě a tekutina se vsákla do čočky a krup. Salát podáváme k rybě.

TIP

Čočku a kroupy nerozvářejte. Na vaření je potřeba zhruba třikrát víc vody, než bylo luštěnin. Namísto krup můžete použít uvařenou pohanku. Salát můžete podávat i vlažný.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef