• V Den české státnosti fungujeme stejně, jako každý jiný den. Užijte si volno a nákupy nechte na nás! Bez front až ke dveřím. 
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 140 g krup – lámanky
  • 140 g čočky
  • 80 g oloupané mrkve
  • 80 g anglické slaniny
  • 20 g cukru krupice
  • 100 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 1 lžíce lístků plocholisté petržele
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce octa
  • pepř
  • sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Čočku a kroupy uvaříme zvlášť v osolené vodě podle návodu na obalu. Scedíme je a smícháme dohromady.
  • 2Mrkev a slaninu nakrájíme na kostky o hraně 0,5 cm.
  • 3V pánvi na středním ohni rozehřejeme máslo a během 1 minuty na něm za stálého míchání orestujeme mrkev. Přidáme k čočce a kroupám. Na stejné pánvi orestujeme během 2 minut slaninu a přimícháme ji do čočky, krup a mrkve.
  • 4Vývar zahřejeme, přidáme cukr a ocet a necháme cukr rozpustit. Nalijeme na čočku s kroupami, mrkví a slaninou. Vše pečlivě a opatrně promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti.
  • 5Petržel nakrájíme najemno a vmícháme ji do salátu. Ten necháme na teplém místě chvíli odležet, aby se spojily všechny chutě a tekutina se vsákla do čočky a krup. Salát podáváme k rybě.
Tip
Čočku a kroupy nerozvářejte. Na vaření je potřeba zhruba třikrát víc vody, než bylo luštěnin. Namísto krup můžete použít uvařenou pohanku. Salát můžete podávat i vlažný.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

140 g krup – lámanky

Kroupy bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

140 g čočky

Čočka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

80 g oloupané mrkve

 

80 g anglické slaniny

 

20 g cukru krupice

 

100 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru

 

1 lžíce lístků plocholisté petržele

 

1 lžíce másla

 

1 lžíce octa

 

pepř

 

sůl