Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 250 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru na podlití
  • 250 g velkých krup
  • 130 g oloupané cibule
  • 100 g sušených hub
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sádla
  • 1 lžíce nakrájených lístků plocholisté petržele
  • 1 lžička sušené majoránky
  • špetka drceného kmínu
  • mletý pepř
  • sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu rozehřejeme na 180 ºC. Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme 1 lžící sádla.
  • 2Kroupy důkladně propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme 1,5 litru vody, přidáme lžičku soli, uvaříme doměkka a slijeme. Sušené houby namočíme do vody, před použitím z nich vodu vymačkáme a nakrájíme je nahrubo. Cibuli nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme.
  • 3V kastrolu na středním ohni rozehřejeme zbylé sádlo, přidáme cibuli a za častého míchání ji orestujeme dozlatova. Přidáme špetku čerstvě drceného kmínu, kroupy, houby a česnek a vše 2 minuty mícháme. Přidáme v dlaních promnutou sušenou majoránku, podlijeme vývarem a necháme za stálého míchání provařit do hustší směsi. Dle chuti osolíme a opepříme.
  • 4Kroupovou směs vložíme do vymazaného pekáče, uhladíme a dáme zapéct do rozehřáté trouby na 10 minut. Na talíři ozdobíme nakrájenou petrželí.
Tip
Pokud kroupy dopředu namočíte, budou uvařené rychleji. Sušené houby alespoň na půl hodiny namočte do vody, aby změkly. Pak z nich však vodu pečlivě vymačkejte. Kubu zapékejte jen krátce, aby se nevysušil. Měl by zůstat šťavnatý a vláčný.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

250 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru na podlití

Kuřecí nebo zeleninový vývar bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

250 g velkých krup

Kroupy velké bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

130 g oloupané cibule

 

100 g sušených hub

 

2 stroužky česneku

 

2 lžíce sádla

 

1 lžíce nakrájených lístků plocholisté petržele

 

1 lžička sušené majoránky

 

špetka drceného kmínu

 

mletý pepř

 

sůl