Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g oloupaných brambor, varný typ B nebo C
- 50 g másla
- 150 ml smetany, min. 31%
- 300 g krup – lámanky
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce lístků čerstvé majoránky
- mletý pepř
- sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Brambory uvaříme doměkka. Slijeme je a prolisujeme lisem na brambory nebo pečlivě rozšťoucháme šťouchadlem na brambory do čistého kastrolu.
- 2V rendlíku rozehřejeme máslo tak, aby bylo horké, a stáhneme z ohně. Ve druhém rendlíku přivedeme k varu smetanu a stáhneme z ohně
- 3Kastrol s bramborami postavíme na nejmenší možný oheň a metličkou do nich postupně zašleháme horké máslo. Poté po částech zašleháme horkou smetanu. Kaši dle potřeby dochutíme solí a zamícháme.
- 4Kroupy uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu doměkka.
- 5Česnek oloupeme, podélně rozřízneme a malým nožem vyndáme vnitřní klíček. Ten vyhodíme. Česnek prolisujeme k uvařeným krupkám a zamícháme.
- 6Lístky čerstvé majoránky pokrájíme a přidáme ke krupkám. Krupky dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem a smícháme s bramborovou kaší. V případě potřeby nastavovanou kaši zředíme trochou horkého mléka a zamícháme.
Tip
Místo čerstvé majoránky můžete použít 2 lžičky majoránky sušené. Tu ke krupkám promněte v dlaních, aby se rozvoněla.

Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef