Přeskočit navigaci

Doprava vždy zdarma

10% sleva na naše značky a BIO produkty

4× měsíčně malé nákupy od 1 Kč

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 12 zralých, ale pevných meruněk
  • 160 g sýrových uzených uzlíků
  • 16 plátků pancetty
  • 16 mini mozzarell
  • 8 dřevěných krátkých špejlí
  • 4 lžíce olivového oleje
  • Velká hrst čerstvé bazalky
  • Šťáva z 1 citronu
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Meruňky rozpůlíme a vypeckujeme. Každý uzlíkový sýr obalíme plátkem pancetty. Na špejli střídavě napichujeme: půlku meruňky, obalený uzlík a mini mozzarellu. Rozpálíme gril na střední plamen. Špízy grilujeme ze všech stran asi 8–10 minut, dokud se pancetta neopeče, meruňky nezměknou a sýry nezačnou lehce táhnout.
  • 2
    Připravíme si zálivku. V mixéru nebo hmoždíři rozmixujeme bazalku s citronovou šťávou, olejem, solí a pepřem. Dochutíme podle potřeby. Pokud je citron hodně kyselý, přidáme špetku cukru. Hotové špízy přendáme na talíř nebo dřevěné prkénko, lehce pokapeme zálivkou a podáváme například s čerstvou bagetkou a rucollou.
Tip
Můžete přidat špetku cukru pokud je citron ostřejší.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY