Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 12 zralých, ale pevných meruněk
- 160 g sýrových uzených uzlíků
- 16 plátků pancetty
- 16 mini mozzarell
- 8 dřevěných krátkých špejlí
- 4 lžíce olivového oleje
- Velká hrst čerstvé bazalky
- Šťáva z 1 citronu
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Meruňky rozpůlíme a vypeckujeme. Každý uzlíkový sýr obalíme plátkem pancetty. Na špejli střídavě napichujeme: půlku meruňky, obalený uzlík a mini mozzarellu. Rozpálíme gril na střední plamen. Špízy grilujeme ze všech stran asi 8–10 minut, dokud se pancetta neopeče, meruňky nezměknou a sýry nezačnou lehce táhnout.
- 2Připravíme si zálivku. V mixéru nebo hmoždíři rozmixujeme bazalku s citronovou šťávou, olejem, solí a pepřem. Dochutíme podle potřeby. Pokud je citron hodně kyselý, přidáme špetku cukru. Hotové špízy přendáme na talíř nebo dřevěné prkénko, lehce pokapeme zálivkou a podáváme například s čerstvou bagetkou a rucollou.
Tip
Můžete přidat špetku cukru pokud je citron ostřejší.

Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.