
Naše maso
Naše maso Liver pate
160 gDelivery within 60 minutes
AI Summary
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Paštika prémiové kvality z masa a jater přeštických černostrakatých prasat. Játrová paštika je směs vařeného tučnějšího masa z přeštíků a syrových vepřových jater, smažené cibulky a klasického paštikového koření (zázvor, skořice, nové koření a muškátový ořech).

Paštiky jsou v českém řeznictví i kuchyni velmi oblíbené, zejména ty s příměsí jater, známé jako játrové paštiky. Vznikly ovšem už ve středověké Francii. Rozličná masa a vnitřnosti se míchaly s různými ingrediencemi a pekly se či vařily se v těstě (pâté en croûte) nebo ve formě (pâté en terrine).
Použití
Játrová paštika nejlíp chutná natemperovaná na pokojovou teplotu a namazaná na rohlíku nebo na chlebu. Někdo si chléb nejdřív potře máslem nebo hořčicí, jiný paštiku po vzoru Francouzů servíruje se zavařeninou nebo brusinkami.
O výrobci
Akonzerva s. r. o. je česká společnost, která vznikla roku 2018. Specializuje se výrobu polévek, hotových jídel, uzenin a dipů
Skladování
Skladujte v suchu a temnu při pokojové teplotě. Po otevření skladujte v lednici a spotřebujte do 24 hodin.
Výrobce
Akonzerva, s.r.o.
Maiselova 38/15
110 00, Praha 1
Česká republika
Durability
Composition
| Vepřové maso | 60 % |
| Vepřová játra | 25 % |
| Vepřové sádlo | |
| Dusitanová solící směs | |
| Jedlá sůl | 99.5 % |
| E250 - Dusitan sodný | |
| Pepř černý | |
| Zázvor | |
| Skořice | |
| Nové koření | |
| Muškátový ořech | |
| Cibule |
Nutritional values per 100 g
| Energy value | 1416 kJ/335 kCal |
| Fats | 31 g |
| including saturated fatty acids | 10.4 g |
| Carbohydrates | 0 g |
| including sugars | 0 g |
| Protein | 14 g |
| Salt | 2 g |
| Fibre | 0 g |