Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 g zeleného chřestu
  • 100 g plátkového sýra gouda
  • 300 g listového těsta s máslem
  • 20 g vyzrálého sýra
  • Bazalkové pesto
  • 1 vejce
  • Sůl

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Troubu zapneme na horní a dolní ohřev a nastavíme 220 °C.
  • 2
    Těsto rozválíme na tloušťku 3 mm a pomocí radýlka rozkrájíme po kratší straně na 3 cm široké proužky.
  • 3
    Chřest omyjeme, osušíme a odlomíme spodní dřevnatou část. Připravený chřest zamotáme do plátku sýra a poté omotáme proužkem těsta. Těsto kolem chřestu obtočíme jako na kremrole.
  • 4
    Poklademe na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Na závěr lehce posypeme solí a strouhaným sýrem.
  • 5
    Pečeme 15 minut do zlatova.
  • 6
    Podáváme s bazalkovým pestem.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY