Přeskočit navigaci

2 PORCE
Do hodinky
Novinka

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 240 g cannellini fazolí z plechovky
  • 200 g vývaru (zeleninový či kuřecí)
  • lžíce rajčatového protlaku
  • 150 g rajčatové passaty
  • 40 g sušených rajčat
  • cibule
  • 4 stroužky česneku
  • hrst špenátu
  • hrst bazalky
  • 40 g smetany ke šlehání
  • 20 g parmazánu + další k podávání
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • Sůl
  • Pepř

POSTUP

  • 1
    Cibuli nakrájejte nadrobno a česnek na tenké plátky. Rozpalte pánev a jakmile je horká, nalijte do ní olej. Přidejte cibuli a za občasného promíchání ji restujte, dokud nezíská zlatavou barvu. Poté přidejte česnek, krátce opečte a přisypte pokrájená sušená rajčata. Přidejte do pánve také rajčatový protlak a za stálého míchání nechte minutu zarestovat. Přilijte passatu, vývar a propláchnuté fazole bez nálevu a vše důkladně promíchejte.
  • 2
    Nechte vařit, dokud není směs hustá, trvá to cca 10 minut. Osolte (se solí opatrně, většina ingrediencí v pánvi je již slaná), opepřete, přidejte pokrájenou bazalku a špenát. Promíchejte, a nakonec zjemněte smetanou a parmazánem. Podávejte s opečeným chlebem. Dobrou chuť!

SUROVINY