Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 240 g cannellini fazolí z plechovky
- 200 g vývaru (zeleninový či kuřecí)
- lžíce rajčatového protlaku
- 150 g rajčatové passaty
- 40 g sušených rajčat
- cibule
- 4 stroužky česneku
- hrst špenátu
- hrst bazalky
- 40 g smetany ke šlehání
- 20 g parmazánu + další k podávání
- 2 lžíce řepkového oleje
- Sůl
- Pepř
POSTUP
- 1Cibuli nakrájejte nadrobno a česnek na tenké plátky. Rozpalte pánev a jakmile je horká, nalijte do ní olej. Přidejte cibuli a za občasného promíchání ji restujte, dokud nezíská zlatavou barvu. Poté přidejte česnek, krátce opečte a přisypte pokrájená sušená rajčata. Přidejte do pánve také rajčatový protlak a za stálého míchání nechte minutu zarestovat. Přilijte passatu, vývar a propláchnuté fazole bez nálevu a vše důkladně promíchejte.
- 2Nechte vařit, dokud není směs hustá, trvá to cca 10 minut. Osolte (se solí opatrně, většina ingrediencí v pánvi je již slaná), opepřete, přidejte pokrájenou bazalku a špenát. Promíchejte, a nakonec zjemněte smetanou a parmazánem. Podávejte s opečeným chlebem. Dobrou chuť!
