Přeskočit navigaci

2 PORCE
Rychlovka
Novinka

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

INGREDIENCE NA GYROS

  • 200 g rostlinných gyros nudliček (seitan nebo sojový protein)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • ½ červené cibule
  • 1 rajče
  • ¼ okurky
  • ½ malé hlávky salátu
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička uzené papriky
  • sůl dle chuti
  • pepř dle chuti
  • 2 pita chleby

INGREDIENCE NA "JOGURTOVÝ" DIP

  • 100 g rostlinného jogurtu
  • 1 stroužek česneku, utřený
  • ½ lžíce citronové šťávy
  • ½ lžíce nasekaného čerstvého kopru
  • sůl dle chuti

POSTUP

  • 1
    Pity krátce prohřejte na pánvi nebo v troubě, stačí 2-3 minuty.
  • 2
    Mezitím nakrájejte cibuli na tenké plátky, rajče a okurku na kostičky a salát natrhejte na menší kousky. Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte rostlinné gyros nudličky, okořeňte oreganem a uzenou paprikou a restujte asi 5-6 minut, dokud nejsou hezky opečené a křupavé.
  • 3
    V samostatné misce smíchejte všechny suroviny na dip a dobře promíchejte. Do teplých pit rozetřete vrstvu dipu, přidejte salát, rajče, okurku a nakonec křupavé gyros nudličky. Zabalte a podávejte ještě teplé.

INGREDIENCE NA GYROS

INGREDIENCE NA "JOGURTOVÝ" DIP