Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
INGREDIENCE NA GYROS
- 200 g rostlinných gyros nudliček (seitan nebo sojový protein)
- 1 lžíce olivového oleje
- ½ červené cibule
- 1 rajče
- ¼ okurky
- ½ malé hlávky salátu
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička uzené papriky
- sůl dle chuti
- pepř dle chuti
- 2 pita chleby
INGREDIENCE NA "JOGURTOVÝ" DIP
- 100 g rostlinného jogurtu
- 1 stroužek česneku, utřený
- ½ lžíce citronové šťávy
- ½ lžíce nasekaného čerstvého kopru
- sůl dle chuti
POSTUP
- 1Pity krátce prohřejte na pánvi nebo v troubě, stačí 2-3 minuty.
- 2Mezitím nakrájejte cibuli na tenké plátky, rajče a okurku na kostičky a salát natrhejte na menší kousky. Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte rostlinné gyros nudličky, okořeňte oreganem a uzenou paprikou a restujte asi 5-6 minut, dokud nejsou hezky opečené a křupavé.
- 3V samostatné misce smíchejte všechny suroviny na dip a dobře promíchejte. Do teplých pit rozetřete vrstvu dipu, přidejte salát, rajče, okurku a nakonec křupavé gyros nudličky. Zabalte a podávejte ještě teplé.
