Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
INGREDIENCE
- 200 g tempehu
- 1 lžíce arašídového oleje (nebo jiného rostlinného oleje)
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 2 lžíce červené veganské kari pasty
- 2 lžíce arašídového másla
- 250 ml kokosového mléka
- 100 ml zeleninového vývaru
- 100 g špenátu nebo zelených fazolek
- 1 lžička limetkové šťávy
- sůl podle chuti
- 120 g basmati nebo jasmínové rýže
POSTUP
- 1Uvařte rýži podle návodu. Tempeh nakrájejte na menší kostky, cibuli nasekejte najemno, česnek nakrájejte nadrobno a zázvor nastrouhejte. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a restujte asi 2 minuty, dokud nezměkne. Poté přidejte česnek a zázvor a krátce opečte, zhruba 30 sekund. Vmíchejte kari pastu a arašídové máslo a chvíli restujte, dokud nezačnou vonět. Přilijte kokosové mléko a zeleninový vývar, vše promíchejte a nechte lehce probublávat.
- 2Přidejte tempeh a vařte asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec přidejte špenát nebo fazolky a limetkovou šťávu a ještě 2 minuty povařte. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí. Podávejte na dušené rýži.
