Přeskočit navigaci

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

INGREDIENCE

  • 200 g tempehu
  • 1 lžíce arašídového oleje (nebo jiného rostlinného oleje)
  • 1 malá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 2 lžíce červené veganské kari pasty
  • 2 lžíce arašídového másla
  • 250 ml kokosového mléka
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 100 g špenátu nebo zelených fazolek
  • 1 lžička limetkové šťávy
  • sůl podle chuti
  • 120 g basmati nebo jasmínové rýže

POSTUP

  • 1
    Uvařte rýži podle návodu. Tempeh nakrájejte na menší kostky, cibuli nasekejte najemno, česnek nakrájejte nadrobno a zázvor nastrouhejte. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a restujte asi 2 minuty, dokud nezměkne. Poté přidejte česnek a zázvor a krátce opečte, zhruba 30 sekund. Vmíchejte kari pastu a arašídové máslo a chvíli restujte, dokud nezačnou vonět. Přilijte kokosové mléko a zeleninový vývar, vše promíchejte a nechte lehce probublávat.
  • 2
    Přidejte tempeh a vařte asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec přidejte špenát nebo fazolky a limetkovou šťávu a ještě 2 minuty povařte. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí. Podávejte na dušené rýži.

INGREDIENCE