Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 150 g rýžových nudlí
- 200 g tempehu
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce čerstvého nastrouhaného zázvoru
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 100 g brokolice
- 2 jarní cibulky na ozdobu
POSTUP
- 1Rýžové nudle uvařte podle návodu na obalu a sceďte.
- 2Tempeh nakrájejte na asi ½ cm silné plátky. Česnek nasekejte nadrobno a zázvor nastrouhejte. Papriku nakrájejte na tenké plátky, brokolici rozdělte na menší růžičky.
- 3Ve woku rozpalte polovinu sezamového oleje, osmažte tempeh z obou stran do zlatova (asi 3 minuty z každé strany) a odložte stranou.
- 4Do woku přidejte zbylý olej, dále česnek a zázvor a restujte asi 30 sekund. Přidejte papriku a brokolici, restujte další 3-4 minuty, dokud nezměknou, ale zůstanou křupavé. Vraťte do pánve tempeh a přidejte uvařené nudle, přilijte sojovou omáčku a vše dobře promíchejte.
- 5Před podáváním jídlo ozdobte nakrájenou jarní cibulkou a podávejte teplé.
