Přeskočit navigaci

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 150 g rýžových nudlí
  • 200 g tempehu
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce čerstvého nastrouhaného zázvoru
  •  2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 100 g brokolice
  • 2 jarní cibulky na ozdobu

POSTUP

  • 1
    Rýžové nudle uvařte podle návodu na obalu a sceďte.
  • 2
    Tempeh nakrájejte na asi ½ cm silné plátky. Česnek nasekejte nadrobno a zázvor nastrouhejte. Papriku nakrájejte na tenké plátky, brokolici rozdělte na menší růžičky.
  • 3
    Ve  woku rozpalte polovinu sezamového oleje, osmažte tempeh z obou stran do zlatova (asi 3 minuty z každé strany) a odložte stranou.
  • 4
    Do woku přidejte zbylý olej, dále česnek a zázvor a restujte asi 30 sekund. Přidejte papriku a brokolici,  restujte další 3-4 minuty, dokud nezměknou, ale zůstanou křupavé. Vraťte do pánve tempeh a přidejte uvařené nudle, přilijte sojovou omáčku a vše dobře promíchejte.
  • 5
    Před podáváním jídlo ozdobte nakrájenou jarní cibulkou a podávejte teplé.

SUROVINY