Přeskočit navigaci

4 PORCE
Majstrštyk
Novinka

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 2 hrnky vařené hnědé rýže
  • ½ žluté cibule, nasekané
  • 1 stroužek česneku, nasekaný nadrobno
  • 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
  • ½ chilli papričky jalapeño, nasekané (volitelné)
  • ⅓ hrnku nasekaného čerstvého koriandru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 a ½ hrnku černých fazolí z plechovky (bez soli), scezených
  • 1 a ½ hrnku vody (nebo vývaru z fazolí)
  • Sůl podle chuti
  • Pepř podle chuti

POSTUP

  • 1
    V pánvi rozehřejte olej na středním plameni. Přidejte cibuli a zhruba 3 minuty restujte, dokud nezměkne. Poté přidejte česnek a restujte dalších 20 sekund. Přilijte černé fazole a vodu. Zvyšte teplotu na středně vysoký stupeň a jemně vařte.
  • 2
    Jemně vmíchejte vařenou rýži a vařte zhruba další 2 minuty, dokud se vše dobře nespojí. Těsně před podáváním přidejte koriandr, nasekanou papriku a jalapeño. Dochuťte solí a pepřem podle chuti.

TIP

  • 1
    Pokud máte, dochuťte jídlo také omáčkou Lizano!

SUROVINY