Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 2 hrnky vařené hnědé rýže
- ½ žluté cibule, nasekané
- 1 stroužek česneku, nasekaný nadrobno
- 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
- ½ chilli papričky jalapeño, nasekané (volitelné)
- ⅓ hrnku nasekaného čerstvého koriandru
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 a ½ hrnku černých fazolí z plechovky (bez soli), scezených
- 1 a ½ hrnku vody (nebo vývaru z fazolí)
- Sůl podle chuti
- Pepř podle chuti
POSTUP
- 1V pánvi rozehřejte olej na středním plameni. Přidejte cibuli a zhruba 3 minuty restujte, dokud nezměkne. Poté přidejte česnek a restujte dalších 20 sekund. Přilijte černé fazole a vodu. Zvyšte teplotu na středně vysoký stupeň a jemně vařte.
- 2Jemně vmíchejte vařenou rýži a vařte zhruba další 2 minuty, dokud se vše dobře nespojí. Těsně před podáváním přidejte koriandr, nasekanou papriku a jalapeño. Dochuťte solí a pepřem podle chuti.
TIP
- 1Pokud máte, dochuťte jídlo také omáčkou Lizano!
