Přeskočit navigaci

4 PORCE
Majstrštyk
Novinka

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

INGREDIENCE NA MASO A OMÁČKU

  • 2 lžíce oleje
  • 2 cibule, nasekané
  • 3 mrkve, nakrájené na kolečka
  • 1 kořen petržele nebo pastiňáku, nakrájený
  • ¼ celeru, nakrájeného na kostičky
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 2 bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření (možno vynechat)
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce octa nebo citronové šťávy
  • 1 lžička cukru
  • 200 ml rostlinné smetany na vaření (sojové nebo ovesné)
  • sůl podle chuti
  • pepř dle chuti
  • 400 g veganského „masa“ (plátky nebo medailonky - hrachové, pšeničné, seitan, sojové apod.)
  • olej na smažení

INGREDIENCE NA KNEDLÍKY

  • 500 g hladké mouky
  • 300 ml vlažné vody
  • 7 g sušeného droždí
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli

POSTUP

  • 1
    Pro přípravu omáčky rozehřejte v hrnci olej a osmahněte cibuli do změknutí. Přidejte mrkev, petržel a celer, restujte 5–10 minut, vmíchejte česnek, bobkový list, nové koření, cukr, hořčici a ocet/citron. Poté zalijte zeleninovým vývarem a vařte na mírném plameni asi 30 minut, dokud zelenina úplně nezměkne. Vyjměte bobkové listy (pokud je najdete) a omáčku rozmixujte dohladka. Přidejte rostlinnou smetanu a dochuťte solí a pepřem.
  • 2
    Na pánvi rozehřejte trochu oleje a veganské „maso“ opékejte 3-5 minut dozlatova.
  • 3
    Na přípravu knedlíků smíchejte vlažnou vodu, cukr a droždí a nechte 5 minut odstát. Přidejte mouku a sůl, vypracujte hladké těsto a nechte 30-40 minut vykynout. Po vykynutí vytvořte z těsta 2 válečky knedlíků. Vařte je v osolené vodě 20 minut, v polovině času obraťte. Krájejte nití nebo ostrým nožem.
  • 4
    Servírujte. Na talíř dejte plátky veganských knedlíků, zalijte hojným množstvím krémové svíčkové omáčky a navrch klaďte opečené veganské „maso“. Volitelně podávejte s plátkem citronu nebo brusinkovou omáčkou.

INGREDIENCE NA MASO A OMÁČKU

INGREDIENCE NA KNEDLÍKY