Přeskočit navigaci

4 PORCE
Novinka

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 2 střední brambory, oloupané a nakrájené na plátky
  • 2 čerstvá rajčata, nakrájená na plátky
  • 1 velký lilek, nakrájený na plátky
  • 2 střední cukety, nakrájené na plátky
  • 3 červené cibule, nakrájené na plátky
  • 3 červené papriky, nakrájené na plátky
  • 2 lžíce rajčatové omáčky (passata) nebo krájených rajčat
  • 2 lžíce bílého balzamikového octa
  • Sůl podle chuti
  • Pepř podle chuti
  • Sýr Feta (na podávání)

POSTUP

  • 1
    Předehřejte troubu na 190 °C. Všechnu zeleninu nakrájejte na tenké plátky. V malé misce metličkou promíchejte olivový olej, nasekaný česnek a čerstvé bylinky. Rajčata dejte do misky, osolte a promíchejte s částí marinády a poté to samé opakujte i s bramborami, lilkem a paprikami. U cibule místo soli použijte balzamikový ocet, teprve poté přidejte marinádu.
  • 2
    Zeleninu naaranžujte do zapékací mísy po vrstvách nebo do řad a přelijte zbytkem marinády. Přelijte 2 lžícemi passaty/rajčatové omáčky a do rohu zapékací misky vlijte asi ⅓ hrnku vody, nepřelévejte přímo přes zeleninu. Pečte 45 až 60 minut, dokud zelenina nezačne zlátnout a nezměkne, poté nechte odstát asi 15 minut a podávejte se sýrem Feta.

SUROVINY