Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
INGREDIENCE
- 200 g veganského „lososa“
- 200 g rýže na sushi
- ½ avokáda
- 100 g edamame (loupané sojové boby)
- ¼ střední okurky
- ½ mrkve
- 1 lžíce sezamových semínek
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 lžička sezamového oleje
- ½ lžíce limetkové šťávy
POSTUP
- 1Rýži na sushi uvařte podle návodu na obalu a nechte mírně vychladnout.
- 2Veganského „lososa“ nakrájejte na zhruba 1cm silné plátky. V misce smíchejte sojovou omáčku, rýžový ocet, sezamový olej a limetkovou šťávu a v této marinádě „lososa“ nechte asi 10 minut odpočívat.
- 3Avokádo nakrájejte na tenké plátky, mrkev na nudličky a okurku na půlkolečka. Pokud edamame nejsou předvařené, krátce je blanšírujte a sceďte. Rýži rozdělte do dvou misek, navrch naaranžujte marinovaného „lososa“, zeleninu a edamame. Nakonec vše posypte sezamovými semínky a zakápněte trochou zbylé marinády.
