Přeskočit navigaci

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

INGREDIENCE

  • 200 g veganského „lososa“
  • 200 g rýže na sushi
  • ½ avokáda
  • 100 g edamame (loupané sojové boby)
  • ¼ střední okurky
  • ½ mrkve
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžička sezamového oleje
  • ½ lžíce limetkové šťávy

POSTUP

  • 1
    Rýži na sushi uvařte podle návodu na obalu a nechte mírně vychladnout.
  • 2
    Veganského „lososa“ nakrájejte na zhruba 1cm silné plátky. V misce smíchejte sojovou omáčku, rýžový ocet, sezamový olej a limetkovou šťávu a v této marinádě „lososa“ nechte asi 10 minut odpočívat.
  • 3
    Avokádo nakrájejte na tenké plátky, mrkev na nudličky a okurku na půlkolečka. Pokud edamame nejsou předvařené, krátce je blanšírujte a sceďte. Rýži rozdělte do dvou misek, navrch naaranžujte marinovaného „lososa“, zeleninu a edamame. Nakonec vše posypte sezamovými semínky a zakápněte trochou zbylé marinády.

INGREDIENCE