Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
INGREDIENCE
- 1 cibule
- 40 g mrkve, najemno nasekané
- 50 g cukety, najemno nasekané
- 25 g červené papriky, najemno nasekané
- 50 g červené čočky (propláchnuté)
- 125 g rajčatového protlaku
- 3 čerstvá rajčata, nakrájená
- 2 stroužky česneku, nadrobno nasekané
- pár lžiček olivového oleje na restování
- sůl podle chuti
- pepř podle chuti
- čerstvá bazalka (nasekaná) na dozdobení
- špagety podle potřeby
- veganský sýr na posypání (volitelně)
- lahůdkové droždí na posypání (volitelně)
POSTUP
- 1V hlubší pánvi rozpalte olivový olej a orestujte nasekanou cibuli, dokud nezesklovatí. Přidejte mrkev, cuketu a červenou papriku a krátce orestujte, dokud zelenina nepovolí. Poté přidejte česnek a ještě minutu restujte. Přidejte nakrájená rajčata, propláchnutou čočku a rajčatový protlak. V případě potřeby přilejte trochu vody. Přiklopte a vařte na mírném ohni zhruba hodinu (podle potřeby přilévejte vodu), dokud čočka a zelenina nezměknou.
- 2Mezitím uvařte špagety v osolené vodě podle návodu na obalu. Hotové těstoviny smíchejte s omáčkou. Pokud chcete porce připravit dopředu, je lepší těstoviny a omáčku promíchat až těsně před podáváním.
- 3Dochuťte solí a pepřem a ozdobte čerstvou bazalkou. Podle chuti můžete podávat s veganským sýrem nebo lahůdkovým droždí.
