Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 1 jablko o váze 250 g
- 50 ml bílého vína typu chardonnay
- 200 g zralého sýra brie
- 8 plátků tmavého toustového chleba
- 30 g změklého másla
- 4 lžíce lístků řeřichy
- 120 g brusinkové marmelády
INSTRUCTIONS
- 1Jablko rozpůlíme, vykrojíme z něj jádřinec a dužninu nakrájíme na plátky silné 3 mm. Dáme je do misky, přilijeme víno a promícháme.
- 2Sýr nakrájíme na plátky. Toustové chleby pomažeme z jedné strany máslem.
- 3Rozehřejeme pánev na mírném ohni a položíme na ni toustový chleba namazanou stranou dolů. Na chleba rozložíme část plátků sýra, na ně položíme část plátků jablek, posypeme částí řeřichy a pokryjeme částí brusinkové marmelády. Přiklopíme plátkem chleba namazanou stranou nahoru.
- 4Jakmile chleba zespodu zezlátne, sendvič obrátíme a opečeme ho dozlatova i z druhé strany.

Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef
