Skip navigation

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 1 jablko o váze 250 g
  • 50 ml bílého vína typu chardonnay
  • 200 g zralého sýra brie
  • 8 plátků tmavého toustového chleba
  • 30 g změklého másla
  • 4 lžíce lístků řeřichy
  • 120 g brusinkové marmelády

INSTRUCTIONS

  • 1
    Jablko rozpůlíme, vykrojíme z něj jádřinec a dužninu nakrájíme na plátky silné 3 mm. Dáme je do misky, přilijeme víno a promícháme.
  • 2
    Sýr nakrájíme na plátky. Toustové chleby pomažeme z jedné strany máslem.
  • 3
    Rozehřejeme pánev na mírném ohni a položíme na ni toustový chleba namazanou stranou dolů. Na chleba rozložíme část plátků sýra, na ně položíme část plátků jablek, posypeme částí řeřichy a pokryjeme částí brusinkové marmelády. Přiklopíme plátkem chleba namazanou stranou nahoru.
  • 4
    Jakmile chleba zespodu zezlátne, sendvič obrátíme a opečeme ho dozlatova i z druhé strany.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS