Skip navigation
  • Ještě něco na poslední chvíli? Doobjednávejte nejpozději 24 hodin před doručením!
    Show more
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 1 jablko o váze 250 g
  • 50 ml bílého vína typu chardonnay
  • 200 g zralého sýra brie
  • 8 plátků tmavého toustového chleba
  • 30 g změklého másla
  • 4 lžíce lístků řeřichy
  • 120 g brusinkové marmelády

INSTRUCTIONS

  • 1
    Jablko rozpůlíme, vykrojíme z něj jádřinec a dužninu nakrájíme na plátky silné 3 mm. Dáme je do misky, přilijeme víno a promícháme.
  • 2
    Sýr nakrájíme na plátky. Toustové chleby pomažeme z jedné strany máslem.
  • 3
    Rozehřejeme pánev na mírném ohni a položíme na ni toustový chleba namazanou stranou dolů. Na chleba rozložíme část plátků sýra, na ně položíme část plátků jablek, posypeme částí řeřichy a pokryjeme částí brusinkové marmelády. Přiklopíme plátkem chleba namazanou stranou nahoru.
  • 4
    Jakmile chleba zespodu zezlátne, sendvič obrátíme a opečeme ho dozlatova i z druhé strany.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS