Francouzské kukuřičné kuře
cca 1,35 kgBĚŽNĚ ČERSTVÉ 3 DNY
cca
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Francouzské kukuřičné kuře je luxusnější variací na klasické pečené kuře.
Doba chovu je 44 dní, kdy po celou dobu je krmeno rostlinnou stravou. Vysoký obsah kukuřice ve stravě dodává masu jeho charakteristické nažloutlé zbarvení. Maso je velmi křehké a jemné. Kuřátko má rovněž příjemnou vůni. Je chováno a zpracováno v Bretani ve Francii.
Použití
Když sváteční kuře, tak si zaslouží výjimečnou úpravu. Když francouzské kuře, tak na francouzský způsob: kuře naporcujeme a naložíme na 12 hodin do mléka se solí a muškátovým oříškem. Plátky slaniny usmažíme dokřupava a vyjmeme. Na výpeku, do kterého přidáme trochu oleje, smažíme porce kuřete obalené v hladké mouce kůží dolů. Maso vyjmeme, výpek zaprášíme hladkou moukou a zalijeme studeným kuřecím vývarem, přidáme muškátový oříšek a mléko, ve kterém bylo kuře naložené. Dobře promícháme, uvaříme omáčku a dle chuti osolíme. Usmažené kuře přeléváme na talíři touto omáčkou a posypeme nasekanou usmaženou slaninou.
Skladování
Skladujte při teplotě 0–2 °C.
Trvanlivost
Složení
Drůbeží maso |