• Vážení zákazníci, v posledních dnech trochu nestíháme váš zájem v následujících oblastech: Benešovsko, Louny a Žatecko, Plzeňsko, Příbramsko. Bohužel občas máme doručovací okna až za více než pět hodin, nebo dokonce až druhý den. To rozhodně není a nebude náš standard. Na nápravě usilovně pracujeme a brzy situaci zvládneme. Omlouváme se, že se na nás nemůžete plně spolehnout!
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 300 g uvařeného kuřecího masa
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 200 ml smetany, min. 31%
  • 100 g másla
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • 200 g oloupané cibule
  • 1 oloupaný stroužek česneku
  • 100 g oloupané mrkve
  • 100 g cukety
  • 100 g uvařených brambor
  • 1 lžíce najemno nakrájené pažitky
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 snítky tymiánu
  • 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
  • pepř
  • sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Cibuli a česnek nakrájíme najemno. V kastrolu na středním ohni rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a česnek a necháme je zesklovatět.
  • 2Přidáme hladkou mouku a za stálého míchání restujeme 30 vteřin. Přilijeme vývar, promícháme, přivedeme k varu, stáhneme oheň na třetinu a vaříme nezakryté 15 minut. Občas zamícháme, aby se na dně nevytvořil nápek. Přilijeme smetanu, přivedeme k varu, promícháme, stáhneme oheň na třetinu a vaříme dalších 5 minut. Občas zamícháme.
  • 3Polévku důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem a přecedíme přes jemné síto do čistého hrnce. Dochutíme 2 kávovými lžičkami soli (nebo dle chuti), špetkou pepře a promícháme.
  • 4Maso nakrájíme nebo natrháme na menší kousky a dáme do polévky prohřát. Mrkev, cuketu a brambory nakrájíme na kostičky o hraně 0,5 cm.
  • 5V pánvi na vyšším ohni rozehřejeme přepuštěné máslo, přidáme mrkev a 30 vteřin restujeme. Přidáme cuketu a restujeme dalších 30 vteřin. Přidáme brambory a vše restujeme dalších 30 vteřin. Stáhneme oheň na polovinu, přidáme tymián, špetku soli a pepře a za stálého míchání restujeme 1 minutu. Vyndáme tymián z pánve a zeleninu rozdělíme do talířů. Zalijeme připravenou polévkou a posypeme nakrájenou petrželí a pažitkou.
Tip
Pokud nemáte uvařené kuřecí maso, můžete ve vývaru uvařit 1–2 kuřecí prsa. Pak použijte v receptu 1,1 l kuřecího vývaru a jako první krok uvařte maso ve vývaru doměkka.
Roman Vaněk

Autor receptu

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

300 g uvařeného kuřecího masa

Celé kuře bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

1 l kuřecího vývaru

Kuřecí vývar bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

200 ml smetany, min. 31%

 

100 g másla

 

2 lžíce přepuštěného másla

 

200 g oloupané cibule

 

1 oloupaný stroužek česneku

 

100 g oloupané mrkve

 

100 g cukety

 

100 g uvařených brambor

 

1 lžíce najemno nakrájené pažitky

 

3 lžíce hladké mouky

 

2 snítky tymiánu

 

1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele

 

pepř

 

sůl