• Vážení zákazníci, moc se omlouváme za současné omezení naší služby. Museli jsme bohužel přistoupit k následujícím opatřením:
    - max. 1 nákup denně na osobu, bez možnosti doobjednávky
    - maximální počet položek na jeden nákup je 35. Položka znamená druh zboží např. banán, houska nebo konkrétní druh jogurtu. Počet kusů není omezený. Toto omezení se ale nevztahuje na členy Rohlík Premium.
    Děláme vše pro to, abychom navýšili naše kapacity a doručili vaše nákupy pro co nejvíce z vás. Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. Váš Rohlík.

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 300 g uvařeného kuřecího masa
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 200 ml smetany, min. 31%
  • 100 g másla
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • 200 g oloupané cibule
  • 1 oloupaný stroužek česneku
  • 100 g oloupané mrkve
  • 100 g cukety
  • 100 g uvařených brambor
  • 1 lžíce najemno nakrájené pažitky
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 snítky tymiánu
  • 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
  • pepř
  • sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Cibuli a česnek nakrájíme najemno. V kastrolu na středním ohni rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a česnek a necháme je zesklovatět.
  • 2Přidáme hladkou mouku a za stálého míchání restujeme 30 vteřin. Přilijeme vývar, promícháme, přivedeme k varu, stáhneme oheň na třetinu a vaříme nezakryté 15 minut. Občas zamícháme, aby se na dně nevytvořil nápek. Přilijeme smetanu, přivedeme k varu, promícháme, stáhneme oheň na třetinu a vaříme dalších 5 minut. Občas zamícháme.
  • 3Polévku důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem a přecedíme přes jemné síto do čistého hrnce. Dochutíme 2 kávovými lžičkami soli (nebo dle chuti), špetkou pepře a promícháme.
  • 4Maso nakrájíme nebo natrháme na menší kousky a dáme do polévky prohřát. Mrkev, cuketu a brambory nakrájíme na kostičky o hraně 0,5 cm.
  • 5V pánvi na vyšším ohni rozehřejeme přepuštěné máslo, přidáme mrkev a 30 vteřin restujeme. Přidáme cuketu a restujeme dalších 30 vteřin. Přidáme brambory a vše restujeme dalších 30 vteřin. Stáhneme oheň na polovinu, přidáme tymián, špetku soli a pepře a za stálého míchání restujeme 1 minutu. Vyndáme tymián z pánve a zeleninu rozdělíme do talířů. Zalijeme připravenou polévkou a posypeme nakrájenou petrželí a pažitkou.

TIP

Pokud nemáte uvařené kuřecí maso, můžete ve vývaru uvařit 1–2 kuřecí prsa. Pak použijte v receptu 1,1 l kuřecího vývaru a jako první krok uvařte maso ve vývaru doměkka.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

300 g uvařeného kuřecího masa
1 l kuřecího vývaru
200 ml smetany, min. 31%
 
100 g másla
 
2 lžíce přepuštěného másla
 
200 g oloupané cibule
 
1 oloupaný stroužek česneku
 
100 g oloupané mrkve
 
100 g cukety
 
100 g uvařených brambor
 
1 lžíce najemno nakrájené pažitky
 
3 lžíce hladké mouky
 
2 snítky tymiánu
 
1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
 
pepř
 
sůl