• Vážení zákazníci, moc se omlouváme za současné omezení naší služby. Museli jsme bohužel přistoupit k následujícím opatřením:
    - max. 1 nákup denně na osobu, bez možnosti doobjednávky
    - maximální počet položek na jeden nákup je 35. Položka znamená druh zboží např. banán, houska nebo konkrétní druh jogurtu. Počet kusů není omezený. Toto omezení se ale nevztahuje na členy Rohlík Premium.
    Děláme vše pro to, abychom navýšili naše kapacity a doručili vaše nákupy pro co nejvíce z vás. Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. Váš Rohlík.
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

KUŘE

  • 1 kuře
  • 300 g smetanového bílého jogurtu
  • 50 g másla
  • ½ lžičky kari koření
  • 1 lžička pálivé papriky
  • 2 lžičky sladké papriky
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
  • 2 lžičky soli

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Tohle jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Jogurt důkladně smícháme s kořením a solí.
  • 2Kuře nařízneme na prsou a stehnech do hloubky 1 cm. Poté ho po celé ploše (včetně zářezů) důkladně potřeme kořeněným jogurtem. Kuře vložíme do mísy, přikryjeme potravinářskou fólií a dáme přes noc odležet do lednice.
  • 3Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 4Na pekáč položíme máslo nakrájené na kostky, přilijeme horkou vodu do výšky 0,5 cm a do pekáče položíme kuře i s veškerým jogurtem, ve kterém se kuře marinovalo.
  • 5Pekáč vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 75 minut, nebo než půjde stehenní kost bez odporu protočit. Během pečení kuře několikrát přelijeme výpekem.

TIP

Kuře je nutné nechat odležet v marinádě alespoň 12 hodin, díky tomu pokrm získá svou jedinečnou chuť. Nejlépe chutná s dušenou rýží.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

KUŘE

1 kuře
300 g smetanového bílého jogurtu
50 g másla
 
½ lžičky kari koření
 
1 lžička pálivé papriky
 
2 lžičky sladké papriky
 
1 lžička čerstvě mletého pepře
 
2 lžičky soli
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Tohle jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.
 

Tip na přílohu

Rýže
Rýže