Milí zákazníci, abychom mohli obsloužit co nejvíce z vás, počet položek nákupu je omezen na 35. Současně rušíme možnost platby v hotovosti a stravenkami (s výjimkou seniorů a ZTP). Při přebírání nákupu mějte prosím roušku a pokud to není nutné, nevracejte nám tašky ani vratné obaly. Všechny Vás prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

Indické kuře

4 porce

Suroviny na kuře

  • 1 kuře
  • 300 g smetanového bílého jogurtu
  • 50 g másla
  • ½ lžičky kari koření
  • 1 lžička pálivé papriky
  • 2 lžičky sladké papriky
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
  • 2 lžičky soli

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Tohle jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.

Postup

  • 1
    Jogurt důkladně smícháme s kořením a solí.
  • 2
    Kuře nařízneme na prsou a stehnech do hloubky 1 cm. Poté ho po celé ploše (včetně zářezů) důkladně potřeme kořeněným jogurtem. Kuře vložíme do mísy, přikryjeme potravinářskou fólií a dáme přes noc odležet do lednice.
  • 3
    Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 4
    Na pekáč položíme máslo nakrájené na kostky, přilijeme horkou vodu do výšky 0,5 cm a do pekáče položíme kuře i s veškerým jogurtem, ve kterém se kuře marinovalo.
  • 5
    Pekáč vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 75 minut, nebo než půjde stehenní kost bez odporu protočit. Během pečení kuře několikrát přelijeme výpekem.

TIP

Kuře je nutné nechat odležet v marinádě alespoň 12 hodin, díky tomu pokrm získá svou jedinečnou chuť. Nejlépe chutná s dušenou rýží.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef