Skip navigation

4 Servings
Majstrštyk

Buy all ingredients right below the recipe

Ingredients for chicken

  • 1 kuře
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička pálivé papriky
  • ½ lžičky kari koření
  • 2 lžičky sladké papriky
  • 2 lžičky soli
  • 50 g másla
  • 300 g smetanového bílého jogurtu

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Tohle jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.

Side dish

  • rýže

Instructions

  • 1
    Jogurt důkladně smícháme s kořením a solí.
  • 2
    Kuře nařízneme na prsou a stehnech do hloubky 1 cm. Poté ho po celé ploše (včetně zářezů) důkladně potřeme kořeněným jogurtem. Kuře vložíme do mísy, přikryjeme potravinářskou fólií a dáme přes noc odležet do lednice.
  • 3
    Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 4
    Na pekáč položíme máslo nakrájené na kostky, přilijeme horkou vodu do výšky 0,5 cm a do pekáče položíme kuře i s veškerým jogurtem, ve kterém se kuře marinovalo.
  • 5
    Pekáč vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 75 minut, nebo než půjde stehenní kost bez odporu protočit. Během pečení kuře několikrát přelijeme výpekem.
Tip
Kuře je nutné nechat odležet v marinádě alespoň 12 hodin, díky tomu pokrm získá svou jedinečnou chuť. Nejlépe chutná s dušenou rýží.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

Ingredients for chicken

PAIRING DISHES WITH WINE

Side dish